Верховна Рада проголосувала за нові райони Одеської області: що зміниться

Верховна Рада проголосувала за нові райони Одеської області: що зміниться

Верховна Рада проголосувала за нові райони Одеської області: що зміниться
. 24 канал

Народні депутати ухвалили проєкт постанови №3650 про утворення та ліквідацію районів в Україні. Зокрема Одещина відтепер складатиметься з 7 районів.

За таке рішення проголосували 238 народних депутатів України. Серед них 213 представників фракції “Слуга народу”, 11 членів депутатської групи “Довіра”, 8 представників групи “За майбутнє” та 6 позафракційних народних обранців.

Проти ухвалення проєкту постанови проголосували 70 народних депутатів. Ще 29 нардепів утрималися, а 45 парламентарів і взагалі проігнорували голосування.

Згідно з ухваленою постановою, Одеська область складатиметься з 7 районів: Березівського, Білгород-Дністровського, Болградського, Ізмаїльського, Одеського, Подільського та Роздільнянського.

Читайте також: Рада майже вчетверо зменшила кількість районів в Україні

Повний перелік районів та об’єднаних територіальних громад (ОТГ), що ввійшли до їхнього складу:

  1. Березівський район (з центром у місті Березівка). ОТГ у складі району: Андрієво-Іванівська, Березівська, Великобуялицька, Знам’янська, Іванівська, Коноплянська, Курісівська, Миколаївська, Новокальчевська, Петровірівська, Раухівська, Розквітівська, Старомаяківська, Стрюківська, Чогодарівська, Ширяївська та Березівська.
  2. Білгород-Дністровський район (з центром у місті Білгород-Дністровський). ОТГ у складі району: Дивізійська, Кароліно-Бугазька, Кулевчанська, Лиманська, Маразліївська, Мологівська, Петропавлівська, Плахтіївська, Саратська, Сергіївська, Старокозацька, Татарбунарська, Тузлівська, Успенівська, Шабівська та Білгород-Дністровська.
  3. Болградський район (з центром у місті Болград). ОТГ у складі району: Арцизька, Бородінська, Василівська, Городненська, Криничненська, Кубейська, Павлівська, Тарутинська, Теплицька та Болградська.
  4. Ізмаїльський район (з центром у місті Ізмаїл). ОТГ у складі району: Вилківська, Кілійська, Ренійська, Саф’янівська, Суворовська та Ізмаїльська.
  5. Одеський район (з центром у місті Одеса). ОТГ у складі району: Авангардівська, Біляївська, Великодальницька, Великодолинська, Вигодянська, Визирська, Дальницька, Дачненська, Доброславська, Красносільська, Маяківська, Нерубайська, Овідіопольська, Таїровська, Теплодарська, Усатівська, Фонтанська, Чорноморська (селищна і міська), Южненська, Яськівська та Одеська.
  6. Подільський район (з центром у місті Подільськ). ОТГ у складі району: Ананьївська, Балтська, Долинська, Зеленогірська, Кодимська, Куяльницька, Любашівська, Окнянська, Піщанська, Савранська, Слобідська та Подільська.
  7. Роздільнянський район (з центром у місті Роздільна). ОТГ у складі району: Великомихайлівська, Великоплосківська, Затишанська, Захарівська, Лиманська, Новоборисівська, Роздільнянська, Степанівська, Цебриківська та Роздільнянська.
На початок