Вирок у справі щодо акцій протесту біля арки "газетного ряду" оголосять 9 жовтня

Вирок у справі щодо акцій протесту біля арки "газетного ряду" оголосять 9 жовтня

Вирок у справі щодо акцій протесту біля арки "газетного ряду" оголосять 9 жовтня
. Суспільне Полтава

Вирок обвинуваченим у справі щодо сутичок біля арки "газетного ряду" оголосять 9 жовтня. 16 липня в Октябрському райсуді Полтави допитали другого обвинуваченого та провели судові дебати. Відтак справа – на завершальній стадії.

Один обвинувачений – Прядко – своєї вини не визнає, інший – Усенко – визнає частково. А от потерпілі просять для обох максимального покарання.

Обвинувачений Євген Усенко
Обвинувачений Євген Усенко. Суспільне Полтава

У справі щодо сутичок біля "газетного ряду" у Полтаві , які відбулися три роки тому, – завершальні етапи. 16 липня в Октябрському райсуді допитали другого обвинуваченого Євгена Усенка.

"Я Кобу вдарив двічі чи тричі ножем, не пам’ятаю. Ніж я знайшов на землі. Олександре, я перед вами завинив. І я це усвідомлюю", − каже обвинувачений Євген Усенко.

Обвинувачений Анатолій Прядко
Обвинувачений Анатолій Прядко. Суспільне Полтава

Та свою провину Усенко визнає частково. Інший обвинувачений Анатолій Прядко у тому, що сталося, каже, не винний. Його допитав суд ще три роки тому. На засіданні 16 липня сторони перейшли до судових дебатів. Прокурор Руслан Пічугін просить визнати чоловіків винними та ув’язнити.

"У ході судових дебатів я оголосив пропозицію суду щодо призначення покарання Усенку та Прядку за вчинені злочини. Щодо обвинуваченого Прядка я просив суд призначити покарання у вигляді 8 років позбавлення волі. А щодо Усенка – у вигляді 10 років позбавлення волі", − каже прокурор Полтавської місцевої прокуратури Руслан Пічугін.

Прокурор Руслан Пічугін
Прокурор Руслан Пічугін. Суспільне Полтава

"Ми прохали, після того, як суддя вийшов з нарадчої кімнати, виправдувальний вирок відносно Прядка. Оскільки ми впевнені, що він не наносив тілесних ушкоджень Кобі. Що стосується Усенка, то ми прохали призначити йому міру покарання згідно статті 75 ККУСтаття 75 Кримінального Кодексу України "Звільнення від відбування покарання з випробуванням", тобто призначити реальний термін покарання з випробуванням. Якщо вирок суду буде не таким, яким ми прохаємо для Прядка чи Усенка, буде нас не влаштовувати – ми, звичайно, скористаємось своїм законним правом подавати апеляцію", − каже адвокат Анатолія Прядка Максим Дашко.

Суддя Анатолій Савченко
Суддя Анатолій Савченко. Суспільне Полтава

Максимального покарання обвинуваченим просить і потерпілий Олександр Коба.

"Я не дивлюсь на цю справу з точки зору себе особисто. Я дивлюся з точки зору її наслідків для суспільства. І якщо нападників не покарають або вони отримають незначне покарання – це буде сигнал про те, що на вулицях міста України можна різати людей. Тому наша позиція незмінна. Це має бути максимальне покарання", − каже потерпілий Олександр Коба.

Вирок у цій справі суд має оголосити 9 жовтня.

Нагадаємо, Євгена Усенка та Анатолія Прядка обвинувачують у нанесенні тілесних ушкоджень полтавцям Олександру Кобі та Дмитрові Юденку. Сталося це під час акції протесту проти забудови арки у будинку на Соборності, 27, що у Полтаві у квітні 2017-го. Справу розглядають у суді три роки.

На початок