Міносвіти та "Укроборонпром" уклали меморандум. Що він передбачає

Міносвіти та "Укроборонпром" уклали меморандум. Що він передбачає

Гусєв і Лісовий, 24 травня 2023 рік
. Гендиректор "Укроборонпрому" Юрій Гусєв і міністр освіти і науки України Оксен Лісовий, 24 травня 2023 рік. Фото: Telegram/Укроборонпром

Держконцерн "Укроборонпром" і Міністерство освіти і науки уклали меморандум про співпрацю. Зокрема, угода передбачає, що студенти закладів вищої та професійно-технічної освіти проходитимуть виробничу та переддипломну практику на підприємствах "Укроборонпрому".

Про це повідомляє пресслужба "Укроборонпрому".

"Це має популяризувати професії оборонного сектору серед молоді та в довгостроковій перспективі забезпечити омолодження колективів підприємств й осучаснення виробництва", — йдеться у повідомленні.

Також будуть розроблятися відповідні освітні програми за дуальною формою, цілеспрямовані на підготовку спеціалістів згідно з потребами оборонних підприємств та з їх подальшим працевлаштуванням.

"Варто зазначити, що робота з омолодження українського оборонного комплексу (середній вік на підприємствах "Укроборонпрому" — 50+ років) вже розпочата, а підписання меморандуму має масштабувати вказані проекти", — підкреслили в "Укроборонпромі".

У держконцерні додали, що від початку повномасштабного вторгнення практику або стажування на підприємствах "Укроборонпрому" пройшли близько 2000 студентів. У підсумку кожен третій був працевлаштований на наших підприємствах.

За словами міністра освіти України Оксена Лісового, українська молодь "має безліч ідей та бажання розвиватися в оборонній сфері".

"Українська молодь сьогодні має безліч крутих ідей та бажання розвиватися в оборонній сфері. І наше завдання – допомогти їм це зробити у найбільш ефективний спосіб: реалізувати себе, свої ідеї та заразом зробити внесок у перемогу», – сказав Оксен Лісовий.

Своєю чергою гендиректор концерну Юрій Гусєв зазначив, що український ОПК в майбутньому може стати драйвером економіки.

"Державний оборонно-промисловий комплекс потребує залучення прогресивної молоді, їх ідей та нового бачення. Це важливо, в тому числі й в довгостроковій перспективі. Адже ОПК може і має стати драйвером розвитку економіки України", — сказав Юрій Гусєв.

Наразі "Укроборонпром" співпрацює з 75 навчальними закладами України.

На початок