Справа про рейдерство на Черкащині: затримали двох підозрюваних

Справа про рейдерство на Черкащині: затримали двох підозрюваних

Справа про рейдерство на Черкащині: затримали двох підозрюваних
. Фото Головного управління Нацполіції у Черкаській області

Слідчі повідомили про підозри двом фігурантам у справі про рейдерство на Черкащині. Це двоє киян, які брали участь у проведенні реєстраційних дій зі зміною власника корпоративних прав товариства, розповіла Суспільному речниця Головного управління поліції Черкащини Наталія Ткачук.

З'ясувалося, що це 21-річний та 32-річний кияни.

Їм повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 5 статті 27 та частиною 3 статті 206-2 Кримінального Кодексу України. (протиправне заволодіння майном підприємства).

поліція
Колаж Суспільне, фото Головного управління Нацполіції області

"Наразі правоохоронці встановлюють ще одного пособника злочину, щоб теж оголосити йому підозру. Слідчі проводять обшуки за місцями проживання й інших, ймовірно, причетних до справи людей. Досудове розслідування триває", — зазначила Наталія Ткачук.

Що відомо про рейдерське захоплення підприємства на Черкащині

  • У березні на Черкащині мала місце спроба рейдерського захоплення одного із підприємств. Як повідомив Суспільному керівник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець, мова йде про ТОВ "Красногірський олійний завод". 17 березня поліція отримала виклик про те, що невідомі озброєні люди зачинили працівників підприємства в адміністративній будівлі. "Нині встановлено, що людей було 12, були без зброї. Був проведений поверхневий огляд людей, оглянули автомобілі. Зброї виявлено не було. Також не було зафіксовано порушень громадського порядку. Люди, які прибули, пред’явили документи про те, що призначений новий керівник підприємства та новий власник. У спілкуванні з працівниками підприємства було встановлено, що вони заперечують те, що будь-хто змінював керівника та власника, печатка знаходиться на підприємстві. Усі виробничі процеси відбуваються. Зборів аукціонерів з приводу зміни власника не відбувалось, у зв’язку з цим було зареєстровано кримінальне провадження за фактом підроблення документів", — додав керівник поліції області В'ячеслав Гурін.
  • В агропідприємстві ТОВ "Красногірське" про ситуацію розповіли так: "Ще вчора ми працювали у звичному режимі, доїли корів, орали поля, готували коротеньке відео про насосну станцію на нашій фермі. І сьогодні мали показати, як вона працює і поділитись з нашими друзями яка з неї користь. Та вже зранку сьогодні 17.03 на наші підприємства приїхали рейдери із величезним бажанням заволодіти майном та правами на володіння нашими підприємствами. Як виявилось, всього за одну ніч можна багато разів зробити перереєстрацію, змінити власників, а також призначити директора. І уже зранку бути з озброєною охороною на новому робочому місці".
  • Як розповів в. о. керівника Черкаської обласної прокуратури Остап Сидор, за фактом події зареєстрували кримінальне провадження: "Оскільки працівники підприємства стверджували, що жодних дій щодо зміни керівництва, власника не вчинялося. Після реєстрації кримінального провадження з метою збереження майна було подано клопотання до суду про заборону вчиняти реєстраційні дії та розпоряджатися активами підприємства. Суд це клопотання задовольнив і виніс відповідну ухвалу", — деталізував Остап Сидор.
  • Слідчі відкрили кримінальне провадження та повідомили про підозри двом киянам, які, шляхом підроблення документів, заволоділи майновими правами товариства з обмеженою відповідальністю.

Маєте новину про події з життя на Черкащині? Надсилайте сюди

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

На початок