Притула оголосив новий збір на FPV-дрони

Притула оголосив новий збір на FPV-дрони

FPV-дрон
. Ілюстративне фото: Getty Images

Український волонтер Сергій Притула оголосив новий збір на FPV-дрониБезпілотні літальні апарти, які оснащено функцією "вид від першого лиця" (First Person View).. Мета — зібрати 20 мільйонів гривень.

Про це він повідомив у Facebook.

"Українське військо перемагає не тільки силою духа, але й розумом та технологіями! Тож ми збираємо 20 мільйонів гривень на FPV-дрони. Тож наше завдання суттєво збільшити кількість як самих дронів, так і їх операторів найвищого рівня кваліфікації", — йдеться в дописі Сергія Притули.

Притула зазначив, що разом з військовою школою "Боривітер" його благодійний фонд побудував локацію для навчання FPV-операторів.

"Перша група вже проходить курс, а до кінця року школа випустить сотні нових курсантів", — сказав Сергій Притула.

"Народний супутник" для ЗСУ замість "Байрактарів"

Наприкінці червня минулого року волонтер Сергій Притула та блогер Ігор Лачен організували збір коштів на "народний байрактар". 23 червня Притула повідомив, що за добу українці зібрали гроші на два "Байрактари". 27 червня компанія Baykar повідомила, що надасть Україні безкоштовно три безпілотники. Після цього Притула повідомив, що понад 600 мільйонів гривень, які вдалося заощадити зі збору на "народний Байрактар" витратили на супутник для Збройних сил України.

На початок