У Рівному копи силою зупиняли водія з ознаками сп’яніння, щоб не їхав далі

У Рівному копи силою зупиняли водія з ознаками сп’яніння, щоб не їхав далі

У Рівному копи силою зупиняли водія з ознаками сп’яніння, щоб не їхав далі
. фото патрульної поліції

У Рівному копам довелось застосувати силу до водія із ознаками сп’яніння, аби той не їхав вулицями спального мікрорайону. Інцидент стався 15 липня на Північному, шматок відео виклав в мережу очевидець. В управлінні патрульної поліції Суспільному розповіли подробиці.

Поліцейські отримали повідомлення, що водій "Рено" у стані сп’яніння рухається вулицею Білою. Машину, на яку вказав заявник, виявили вже на вулиці Мельника.

"Водій побачив екіпаж поліції і тільки додав у швидкості. Тікаючи, він не впорався з керуванням і наїхав колесом на бордюр, пошкодивши його", – каже речниця патрульних Оксана Юрченко.

У Рівному копи силою зупиняли водія з ознаками сп’яніння, щоб не їхав далі
фото патрульної поліції

В управлінні додають: навіть після цього водій намагався поїхати далі, не реагуючи на вимогу патрульних заспокоїтись.

"Водій був із явними ознаками алкогольного сп’яніння. Аби не дозволити йому наробити лиха, патрульні прийняли рішення витягнути водія з авто та обмежити подальший рух. Натомість керманич поводився агресивно й зухвало, тому з екіпажем, який прибув на допомогу, до нього застосували силу, повалили на землю та одягнули кайданки", – каже Юрченко і додає, що затриманий не травмувався.

Водієм виявився 35-річний рівнянин. Він відмовився проходити освідування на місці чи в медзакладі, – додає речниця. На нього склали протокол за керування в стані сп’яніння з приміткою "відмова", а також протокол про адмінзатримання.

Суспільне готове надати право озвучити свою версію подій і водієві, якщо він виявить таке бажання та вийде на зв’язок із редакцією.

Що відомо

  • 13 липня Верховна Рада підтримала за основу законопроєкт про посилення адмінвідповідальності за нетверезе водіння. На розгляді документу після ДТП на Старообухівській трасі поблизу Києва, в якому загинули четверо людей, наполягав президент Володимир Зеленський.
  • Законопроєкт пропонує збільшити штрафи за нетверезе кермування, впроваджує штрафи за втечу з місця ДТП, а також "зменшує поле для маніпуляцій, щоб уникнути відповідальності". Окрім того, він регламентує поведінку водія, якщо його зупинили поліцейські.
  • Так, за залишення місця ДТП передбачено штраф в розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів (3400 грн ) або позбавлення права керування транспортними засобами на строк шість місяців, або адміністративний арешт на строк від десяти до п'ятнадцяти діб.
  • За повторне керування особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, законопроєкт передбачає, окрім штрафу, адміністративний арешт на строк десять діб з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки.
  • Також вводиться адміністративний арешт за вживання алкоголю чи наркотиків після ДТП.
  • Документом пропонується збільшити термін ув'язнення до семи-дванадцяти років за водіння у "стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції", яке призвело до загибелі кількох людей.
На початок