Нічна атака дронів РФ на Київ та область: які наслідки

Нічна атака дронів РФ на Київ та область: які наслідки

Нічна атака дронів РФ на Київ та область: які наслідки
Пошкодження одного зі столичних будинків, на дах якого впали уламки збитого дрону РФ. Фото: Дарина Коломієць / Суспільне

У ніч проти 20 травня російські війська атакували Київщину за допомогою 18 іранських ударних дронів Shahed-136/131. Як повідомили Повітряні сили ЗСУ, українські військові знищили всі БПЛА. Уламки збитих дронів попадали у чотирьох районах Києва: Дніпровському, Дарницькому, Печерському та Солом'янському.

Про це розповів Суспільному в ефірі загальнонаціонального телемарафону речник Київської міської військової адміністрації Михайло Шаманов. За його словами, інформація про постраждалих поки не надходила.

"Ударів по Києву допущено не було. Але внаслідок падіння уламків сталося загоряння в житловому будинку в Дніпровському районі. В Дарницькому районі пошкоджені будівлі СТО і припарковані автомобілі, в Печерському районі є пошкодження вікон в житловому будинку, в Солом’янському районі пошкоджене дорожнє покриття та автотранспорт", — повідомив Шаманов.

Уламки дрону РФ впали на дах будинку у Києві
Уламки російського дрону впали на дах 9-поверхового будинку у Дніпровському районі. Київ. 20 травня 2023р. Фото: Дарина Коломієць / Суспільне

Внаслідок падіння уламків безпілотника у Дніпровському районі столиці зайнялася пожежа на даху 9-ти поверхового будинку в одному з житлових комплексів. Як повідомила кореспондентка Суспільного, рятувальники одразу ж прибули на місце події. Пожежу гасили більше двох годин. Наразі її ліквідували. По медичну допомогу ніхто з мешканців будинку не звертався.

Наслідки нічної атаки дронів РФ на Київ 20 травня
Пожежники на місці падіння уламків дрону РФ в Дніпровському районі. Київ. 20 травня 2023р. Фото: Дарина Коломієць / Суспільне

"Ми проживаємо на 1 поверсі. Вже другий раз тікаємо від війни. Переїхали з міста Оріхів (Запорізька обл. — ред.). Почули вибух сильний. І потім уже побігли у підвал. І вже на вулиці опинилися. Ми чули вибухи здалеку. А потім вибух був сильним. І штукатурка посипалася зі стелі. Пожежники проїхали дуже швидко", — розповів Суспільному мешканець будинку, на який впали уламки дрону, Ян.

Його дружина Вікторія додає: "Ми тільки почули про тривогу. І зразу вибух пролунав. Це було начало другого. Штукатурка посипалася і будинок трухнуло. Ми відігнали своє авто. Вдома воняє гарью і води дуже багато. Син дуже плакав, але він уже таке бачив, бо ми із зони бойових дій, то в нас це не перший раз. Він бачив уже страшніше".

Жителі будинку на який впали уламки дрону РФ
Ян та Вікторія — мешканці будинку, на дах якого впали уламки дрону РФ. Київ. Дніпровський район. 20 травня 2023р. Фото: Дарина Коломієць / Суспільне

На Київщині внаслідок нічної атаки дронів РФ влучань не зафіксовано. Жертв та постраждалих немає. Попередньо пошкодження внаслідок падіння уламків відсутні, — повідомили у Київській обласній військовій адміністрації.

На початок