У Чернігові водій маршрутки збив чоловіка й повіз його у невідомому напрямку

У Чернігові водій маршрутки збив чоловіка й повіз його у невідомому напрямку

У Чернігові водій маршрутки збив чоловіка й повіз його у невідомому напрямку
. UA: Чернігів

Водій 24-го маршрутного автобусу, який збив чоловіка на пішохідному переході, замість викликати швидку, завантажив його у салон і повіз у невідомому напрямку. Про це Суспільному розповів очевидець ДТП Юрій Соколовський.

Все сталося вдень у центрі Чернігова, просто перед приміщенням облради, ще 8 липня. Відео з камер спостереження оприлюднили лише сьогодні. Травмований чоловік зараз перебуває у реанімації і не пам’ятає, куди одразу після аварії його повіз водій маршрутки.

Юрій став свідком ДТП на пішохідному переході навпроти обласної ради. Він їхав в автомобілі, який зупинився пропустити чоловіка.

«Вийшов з автобуса, взяв потерпілого, як мішок з картоплею, затягнув в автобус і просто поїхав.»

Після удару чоловіка відкинуло на декілька метрів. Момент аварії потрапив на камеру відеоспостереження.

Свідки побачили, як з автобусу №24 вийшов водій, підійшов до травмованого чоловіка і потягнув його в салон. Пасажири з автобусу вийшли, а маршрутка рушила далі.

Дружина збитого чоловіка Алла просить не показувати обличчя і не називати її прізвища. Сказала Суспільному, що її чоловік якимось чином потрапив додому і вже звідти їй подзвонив. Як він дійшов до квартири, не пам’ятає.

«Він мені відразу показує голову, на потилиці шишка з мою долоню. Я йому кажу, що поїхали в лікарню. І він каже, що не потрібно, адже я на ногах. Мене тільки трошки нудить», - розповідає дружина.

Чоловік, який представився слідчим, телефоном призначив подружжю зустріч на кінцевій зупинці 24-ого маршруту у Півцях. Там був і водій автобусу.

«Перше питання, чого ви хочете домогтися? І я кажу, щонайменше, на лікування, якщо раптом воно знадобиться. Він запитав у водія, водій кивнув. А я дивлюся на водія, а у нього ознаки алкогольного сп'яніння. Ми питаємо, ви провели освідування? Він каже, що ні. А я можу вимагати? Але ж він стоїть.»

Наступного дня чоловіка каретою швидкої доправили до відділення нейрохірургії обласної лікарні.

«Вранці я відкриваю очі, а у нього запливло око, воно синє, і розсічення на бороді. У нього двічі були позиви блювотні. Переломи основи черепа, в лобових частках гематоми, треба терміново до лікарні», - згадує дружина.

На щастя, обійшлося без оперативного втручання. Чоловік потребує медикаментозного лікування. Однак, зі слів завідувача відділення нейрохірургії Геннадія Дубини, травма дуже важка.

«Може бути амнезія, він детально не пам’ятає обставин отриманих травм, тільки деякі моменти, що його збив автобус.»

Заступниця директора підприємства "Таксосервіс", який обслуговує 24-й маршрут Раїса Казаніна, сказала що водій зараз не працює. Коментувати ДТП вона відмовилась.

Водія маршрутки і пішохода поліцейські виявили на кінцевій зупинці маршруту. Пішохід пояснив, що не потребує медичної допомоги, тому попросив підвезти до потрібної йому зупинки руху автобуса. Чоловік написав зустрічну заяву в поліцію, що не має претензій до водія, сказала речниця Чернігівського міського відділу поліції Наталія Слабеняк.

У поліції відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 286, це порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило тілесні ушкодження середньої тяжкості. Стаття передбачає покарання на строк до 3-х років з можливим позбавленням права керувати транспортом на такий самий строк.

Читайте також: У Чернігові на Незалежності Skoda збила мотоцикліста

На початок