СБУ затримала чоловіка, який зняв відео з братом Єрмака

СБУ затримала чоловіка, який зняв відео з братом Єрмака

Офiцiйно
СБУ затримала чоловіка, який зняв відео з братом Єрмака
. Facebook

Співробітники Служби безпеки України затримали Дмитра Штанька, який записав відео з братом голови Офісу президента Андрія Єрмака Денисом, за підозрою у шахрайстві.

"Служба безпеки України припинила протиправну діяльність організованої злочинної групи. Її учасники обіцяли комерсанту за 100 тисяч доларів США "вирішити" питання повернення майна через зв’язки у правоохоронних органах. Наразі досудове слідство перевіряє цю інформацію", — повідомили у пресслужбі.

Правоохоронці затримала двох громадян 14 липня у столичній кав’ярні під час отримання ними всієї суми неправомірної вигоди.

За даними співробітників СБУ, серед затриманих – ймовірний автор скандальних "плівок Єрмака", котрий раніше фігурував у записах, на яких нібито обговорювалось призначення окремих осіб на високі державні посади.

Справу відкрито за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство), наразі тривають слідчі дії.

Хто такий

За даними "Схем", Дмитру Штаньку 39 років, він родом з Харкова. Він закінчив Харківський національний університет внутрішніх справ, власник кількох компаній — у сфері надання фінансових послуг та аграрної.

Журналісти встановили, що Дмитро Штанько був одним з фігурантів "плівок Єрмака" та вів усю приховану зйомку. На записах чоловік бере активну участь в організації співбесід і пропонує кандидатів Сергієві Шумському, який згодом складає графік їхнього прийому в Дениса Єрмака.

Що відомо

  • 29 березня 2020 року нардеп від "Слуги народу" Гео Лерос оприлюднив відеозаписи, на яких чоловік, схожий на брата глави ОПУ Андрія Єрмака, проводить переговори про працевлаштування неназваних осіб на певні посади в органах влади.
  • Серед запропонованих посад звучали Київська митниця, Міністерство інфраструктури та Укрзалізниця. Також спілкувалися про телеканал "Україна" та Національний комплекс "Експоцентр України".
  • Сам Єрмак заявив, що подасть заяви до СБУ та ДБР щодо розповсюдженого відео з його братом.
  • 23 квітня справу про "плівки Єрмака" було передано з НАБУ в Нацполіцію. Кваліфікація в справі була змінена з зловживання впливом на шахрайство.
На початок