Визначилися всі півфіналістки турніру WTA1000 у Римі: яким є шлях Ангеліни Калініної до титулу

Визначилися всі півфіналістки турніру WTA1000 у Римі: яким є шлях Ангеліни Калініної до титулу

Визначилися всі півфіналістки турніру WTA1000 у Римі: яким є шлях Ангеліни Калініної до титулу
. Ангеліна Калініна. Фото: Jimmie48

Усі суперниці Калініної перебувають вище її за рейтингом.

У жіночій частині турнірі WTA1000 у Римі визначилися всі чотири півфіналістки. Участь у боротьбі за трофей продовжує й експерша ракетка України Ангеліна Калініна.

Калініна у перший день чвертьфіналів здобула перемогу над бразилійкою Беатріс Хаддад-Майєю у найдовшому матчі сезону. За 3:41 години тенісистка пройшла до півфіналу, ставши другою українкою в історії, що зіграє на такій стадії турнірів WTA1000.

Суперницю у півфіналі Калініна дізналася одразу ж - нею стала нейтральна тенісистка з Росії Вєроніка Кудермєтова, яка обіграла китаянку Цінь Вень Чжен у 3-сетовому поєдинку. Решта ж півфіналісток мала визначитися у наступний день чвертьфіналів, що відбулися у середу, 17 травня.

Крім Калініної та Кудермєтової, за вихід до фіналу поборються казахстанська тенісистка Єлєна Рибакіна, яка пройшла першу ракетку світу Ігу Швьонтек - знялася через травму. А також латвійка Єлєна Остапенко, що у 3-сетовому поєдинку вибила з турніру іспанку Паулу Бадосу. Саме Калініна та Остапенко визначать другу фіналістку турніру в Римі.

Який вигляд мають півфінальні пари турніру WTA1000 у Римі

  • Єлєна Рибакіна (Казахстан, 7) - Єлєна Остапенко (Латвія, 20)

Для тенісисток це буде четверта очна зустріч, рахунок 2:1 на користь Остапенко. Останній матч між гравчинями відбувся у чвертьфіналі Australian Open-2023 - перемогу здобула Рибакіна.

  • Вєроніка Кудермєтова (11) - Ангеліна Калініна (Україна, 30)

Третій матч між тенісистками на турнірах WTA, рахунок 1:1. Востаннє вони зустрічалися між собою на старті турніру в Дубаї - Калініна обіграла Кудермєтову у трьох сетах.

Обидва півфінальні матчі турніру WTA1000 у Римі відбудуться у п'ятницю, 19 травня. Орієнтовний початок - о 14:00 за київським часом.

Турнір WTA1000 у Римі: що відомо

  • За результатами змагань у Римі Ангеліна Калініна поверне собі звання першої ракетки України. У лайврейтингу WTA українська тенісистка займає 28-е місце.
  • Півфінал на турнірі в Римі - перший для Калініної за останні пів року. У грудні 2022-го вона дійшла до фіналу турніру в Ліможі.
  • Це перший півфінал за участі українських тенісисток на турнірах WTA1000 за останні два роки. Востаннє це вдавалося Еліні Світоліній у 2021 році в Маямі.
  • У півфіналі чоловічої сітки турніру в Римі зіграють Гольгер Руне та Каспер Рууд. Ще два півфіналісти визначаться у протистояннях Яннік Ханфманн - Даніїл Мєдвєдєв та Стефанос Циципас - Борна Чорич.
На початок