"Підготовка продовжується". Ярослава Магучіх - про першу перемогу в літній частині сезону та подальші старти

"Підготовка продовжується". Ярослава Магучіх - про першу перемогу в літній частині сезону та подальші старти

Ексклюзивно
"Підготовка продовжується". Ярослава Магучіх - про першу перемогу в літній частині сезону та подальші старти
. Ярослава Магучіх. Фото: AP Photos

Ексклюзивний коментар лідерки збірної України зі стрибків у висоту для Суспільне Спорт.

Українські стрибунки у висоту розпочали літню частину сезону в Кенії. Ярослава Магучіх, Катерина Табашник, Юлія Левченко, а також 16-річна Марина Ковтунова виступили на турнірі у Кенії.

У Кенії українські стрибунки мали подвійний подіум. Ярослава Магучіх перемогла з результатом 2.00 метра, а Катерина Табашник здобула "бронзу".

Магучіх завдяки стрибку на 2.00 метри стала лідеркою літнього сезону. А також увійшла у топ-10 найкращих стрибунок у висоту в історії за кількістю вдалих спроб за 2.00 м і більше.

Після виступу у Кенії українська стрибунка у висоту дала ексклюзивний коментар для Суспільне Спорт, у якому оцінила свій виступ та перемогу.

Магучіх відзначила, що свідомо не стрибала далі за 2.00 метра, оскільки цей турнір став лише першим у літній частині сезону. Та розповіла, які змагання стануть для неї наступним.

"Звичайно, я задоволена першим стартом літнього сезону, тому що вдалося виконати всі задачі по розбігу. Мені вдалося стрибнути на 2.00 метра з другої спроби, і на цьому ми завершили змагання, бо це перший старт сезону, попереду є ще, над чим працювати. Підготовка продовжується", - сказала 21-річна атлетка.

"Наступний старт у мене буде в Рабаті, етап Діамантової ліги. І, звичайно, найголовніший старт сезону - чемпіонат світу в Будапешті. В Україну я планую повернутися після завершення літнього сезону, восени", - додала Магучіх.

Хто така Ярослава Магучіх

  • 21-річна українська стрибунка у висоту, бронзова призерка Олімпіади-2020.
  • На відкритому повітрі Магучіх стала чемпіонкою Європи у 2022 році, а також двічі здобувала "срібло" на чемпіонатах світу - у 2019-му та 2022-му.
  • У 2023 році Магучіх стала чемпіонкою Європи в приміщенні з результатом 1.98 м. Її особистий рекорд зимового сезону 2023 року - 2.02 м на турнірі у Меці.
  • Особистий рекорд Магучіх у стрибках на відкритому повітрі - 2.05 метра, встановлений на турнірі у Брюсселі у 2022 році. Він ж є й національним рекордом.
  • Наступний старт за участі Магучіх - етап Діамантової ліги в Рабаті - відбудеться у неділю, 28 травня.
На початок