На Прикарпатті за пів року постраждали 19 дітей від жорстокого поводження

На Прикарпатті за пів року постраждали 19 дітей від жорстокого поводження

На Прикарпатті за пів року постраждали 19 дітей від жорстокого поводження
. Facebook/Ювенальна превенція Прикарпаття

За перше півріччя цього року на Прикарпатті 19 дітей постраждали від жорстокого поводження. Семеро з них зазнали психологічного насильства, 12 - фізичного. Про це кореспондентам Суспільного повідомила головна спеціалістка з питань запобігання дитячій бездоглядності обласної служби у справах дітей Ірина Фриз.

18 дітей, до яких застосовували насильство - з біологічних сімей, одна знаходиться під опікою та піклуванням. Батьків 15-х дітей притягнуто до адміністративної відповідальності.

Щодо трьох дітей ухвалене судове рішення про відібрання дітей від батьків без позбавлення батьківських прав. Одну дитину забрали із сім'ї з позбавленням батьківських прав.

Семеро дітей отримали психологічну допомогу, одна - юридичну, двом дітям надали медичну допомогу та п'ятьом - комплексну. Ще двох дітей помістили до соціальних закладів, а двох - до закладів охорони здоров'я.

До слова, за перше півріччя 2020-го року працівники ювенальної превенції Івано-Франківщини виявили та задокументували 459 фактів неналежного виконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей.

Раніше Суспільне писало, що від початку уведення карантинних обмежень із 17-го березня по 8 квітня до поліції Прикарпаття надійшло 181 звернення про домашнє насильство.

Авторка: Ірина Копистинська

На початок