Бійця Віталія Шумея, який прикутий до ліжка через поранення голови, прооперували в Іспанії

Бійця Віталія Шумея, який прикутий до ліжка через поранення голови, прооперували в Іспанії

Бійця Віталія Шумея, який прикутий до ліжка через поранення голови, прооперували в Іспанії
. ФОТО: 5 канал

Віталія Шумея, який отримав поранення голови на Донеччині, прооперували в Іспанії. Про це Суспільному розповіла чернігівська волонтерка Ірина Тимофєєва. Операція відбулася 13 травня, тривала вона близько чотирьох годин і пройшла успішно.

Зі слів Ірини Тимофєєвої, за весь час перебування в Іспанії, Віталія готували до цієї операції. Для цього йому необхідно було набрати вагу.

"Він поступив до нас у лікарню (в Чернігові, — ред.) і важив менше 50 кг, від нас він виїхав, було 55 кг, а зараз в Іспанії він вже важить 65-66 кілограмів. І ось йому сказали, що можна вже робити операцію. Я спілкувалася з батьком, він сказав, що поставили пластини в голову, дали можливість більше відновлюватися мозку. І взагалі, він буде відновлюватися краще".

Це друга операція, яку провели Віталію Шумею іспанські медики. Зі слів Ірини, Віталій пробуде в Іспанії до повного одужання.

"Його можуть вже посадити. Тут ми не могли його посадити, його возять на вулицю, де він отримує вітамін D. Він робить вже рухи руками і ногами. Руки ж у нього зовсім не працювали. Батько сказав, що він вже намагається говорити".

Нагадаємо, Віталій Шумей втратив можливість пересуватися, говорити та самостійно їсти. У серпні під Авдіївкою він отримав мінно-вибухову травму і перелом черепа з обох сторін. Переніс три операції на голові, лікувався у Дніпрі, Києві, потім у Чернігові. За час перебування у госпіталі стан Віталія значно покращився. Поруч із бійцем весь час перебував батько, який читав йому вголос книжки, а ще повідомлення від людей з побажаннями одужати.

Реанімобілем на лікування за кордон командир зенітно-ракетного комплексу вирушив 18 березня о 18:00 годині, і прибув туди 20 березня близько 10:00. За словами Ірини Тимофєєвої, в дорозі Віталій мав бути 36 годин, але вийшло майже 40. Транспортування поранений переніс без ускладнень.

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок