Війська РФ грабують лікарню в тимчасово окупованій Голій Пристані

Війська РФ грабують лікарню в тимчасово окупованій Голій Пристані

Війська РФ грабують лікарню в тимчасово окупованій Голій Пристані
. Херсон. Дитяче відділення клінічної лікарні. Лікарка говорить по телефону у палаті біля вибитого вікна після обстрілів військових РФ, 9 грудня 2022 р. Фото: Суспільне Херсон

Російські війська грабують лікарню в Голій Пристані тимчасово окупованої частини Херсонщини, повідомив у Telegram голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

"З медзакладу вивозять все – меблі, обладнання та техніку. Армія мародерів вириває навіть розетки зі стін", повідомив Прокудін.

Що відомо про ситуацію на окупованій території Херсонщини

У Скадовську згортають роботу окупаційна районна та міська адміністрація. В ніч на 7 травня її "працівники" завантажили в автомобілі документацію, оргтехніку та інше майно держустанов. На ранок значна частина російських окупантів разом з родинами залишила місто. Аналогічні дії спостерігали у селах Скадовського району — Михайлівці, Петрівці, Шевченці, Широкому, Улянівці та Красному.

Російська армія продовжує примусово відбирати майно на тимчасово окупованих територіях. Зокрема, на лівому березі Херсонської області, представники окупаційних адміністрацій відбирають у місцевого населення катери, повідомив Центр національного спротиву.

У тимчасово окупованому Генічеському районі Херсонської області російські окупанти насильно паспортизують жителів. За відмову від паспорта РФ погрожують депортацією.

У тимчасово окупованій Чаплинці на Херсонщині військові РФ облаштували катівню. За даними Генштабу, там утримують до десяти людей, серед яких є неповнолітні. Їх тримають у жорстких умовах та застосовують тортури.

До тимчасово окупованих Олешок Херсонської області прибув підрозділ росгвардії. Військові розселились у будинках примусово евакуйованих жителів міста.

На тимчасово окупованій території Херсонської області більшість підрозділів російських військ, особливо з останньої хвилі мобілізації, перебувають у поганому моральному стані. Мародерять та мають проблеми з алкоголізмом.

На початок