На параді у Москві Лукашенко виглядав хворим і не пішов на сніданок із Путіним — ЗМІ

На параді у Москві Лукашенко виглядав хворим і не пішов на сніданок із Путіним — ЗМІ

Доповнено
Олександр Лукашенко на параді в Москві 9 травня 2023 року
. Олександр Лукашенко на параді в Москві 9 травня 2023 року. Фото: з телеграм-каналу Белсат

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, який напередодні прибув до Москви, за даними ЗМІ, після участі у параді 9 травня на Красній площі без затримок повернувся у Мінськ. У Москві він не брав участі у сніданку з президентом РФ Володимиром Путіним та іншими іноземними лідерами. А також не став іти кількасот метрів пішки на покладання квітів, передає білоруське Радіо Свобода.

Журналісти, зокрема, відзначили “вкрай сумний” вигляд Лукашенка. У кулуарах почали говорити, що Лукашенко прилетів до Москви хворим, про хворобу свідчив його хриплий голос під час останніх публічних виступів, пише білоруське Радіо Свобода.

Після завершення скороченої частини військового параду на Красній площі лідери країн вирушили в Олександрівський сад, де розташована могила Невідомого солдата. До саду — 850 метрів, до могили — ще менше, але пресслужба Кремля показала відео, на якому Лукашенко просить Путіна не їхати з усіма в сад, а їхати туди на машині.

Як відзначає російське видання РБК, ані у Москві, ані у Мінську поки не коментували відсутності Лукашенка на сніданку у Путіна.

Як повідомляє Белсат, Лукашенко вже повернувся до Мінська.

Після 19 за Києвом, російські "РИА Новости" оприлюднили відео, як Лукашенко у Мінську покладає вінок.

8 травня стало відомо, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко прибув до Москви.

На початок