"Безпілотників стало більше". Нацгвардієць розказав про бої під Кремінною на Луганщині

"Безпілотників стало більше". Нацгвардієць розказав про бої під Кремінною на Луганщині

"Безпілотників стало більше". Нацгвардієць розказав про бої під Кремінною на Луганщині
. Фото: Східне територіальне управління НГУ

Офіцер 5-ї Слобожанської бригади Нацгвардії із позивним Ельф став на захисть України із лютого минулого року. Боєць розповів про характер боїв у Кремінських лісах та порівняв його з досвідом зіткнень на Балаклійському напрямі.

Історію колишнього студента-радіофізика Харківського національного університут ім. Каразіна розповіли у Східному територіальному управлінні НГУ.

Восени минулого року нацгвардійці були серед перших підрозділів, які входили до Балаклії. Далі, згадує офіцер, — був район Кремінної на Луганщині.

"Це був псковський десант. Ближче до обіду почали нас штурмувати. Всі у білих маскхалатах. Зараз не пам'ятаю, був сніг чи ні, але їх було видно. Відбили, вони втекли, але не всі", — згадує офіцер епізод на початку лютого 2023 року.

У одному з боїв за Кремінну "Ельф" отримав три кульових поранення.

"Помітили "орків", почали по них працювати. Їх було трохи більше, ніж ми очікували, вони йшли на нас в лобову атаку. Я почав працювати по них з РПГ — і тут мене поранило стрілковим у надпліччя, потім пробило руку і застрягло в ребрі та в лопатці", — розповів нацгвардієць.

Нині на Кремінському напрямку каже офіцер, армія РФ змінила тактику.

Стало більше безпілотників. Нацгвардієць розказав про бої під Кремінною на Луганщині
Безпилотник на Луганщині. Фото: Східне територіальне управління НГУ

"Дуже мало у них було безпілотників раніше. Зараз їх стало більше, вони цим дуже гарно користуються. Але у них не так багато спеціалістів, як у нас. У них багато китайських дронів, але у нас багато спеціалістів. У нас дуже круті аеророзвідники. У нас дуже круті оператори дронів-камікадзе. Дуже круті хлопці, які скидають подарунки", — зазначив нацгвардієць.

Від ворожих авіанальотів бійців рятують ліси Луганщини.

"Стосовно авіації, вони дуже намагаються грати на наших відчуттях, намагаються нас залякати. Нам допомагає сам ліс, більшість снарядів детонує від дерев", — додав офіцер.

Порівнюючи бої на Балаклійському та Кремінському напрямках, "Ельф" каже:

"Балаклія, мені так здається, — це був дуже гарний навчальний заклад для кожного нашого бійця. Щодо інтенсивності, то, звичайно, місяць Балаклії — це півтори доби Кремінної".

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок