"Ви захищаєте нас": представниця Литви на "Євробаченні" висловилась на підтримку України

"Ви захищаєте нас": представниця Литви на "Євробаченні" висловилась на підтримку України

"Ви захищаєте нас": представниця Литви на "Євробаченні" висловилась на підтримку України
. Фото: Anthony Devlin/Getty Images

Напередодні" Євробачення" представниця Литви на конкурсу Моніка Лінкіте у розмові з "24 каналом" заявила, що розвʼязана Росією війна в Україні – це головне, про що зараз повинні говорити й думати всі.

"Зараз Європа трохи сліпа, і я вважаю, що вони недостатньо підтримують вас. І так, якщо я буду єдиною, хто говоритиме про війну на "Євробаченні", то я повністю з цим згідна. "Євробачення" – це не політичний конкурс, але ми повинні казати, що Україна має бути вільною", – зазначила Лінкіте.

Артистка додала, що пишається українцями та захоплюється тим, "якими сильними та згуртованими можуть бути люди": "І це дає надію. Ви доводите, що можете постояти за себе. Я не впевнена, що в будь-якій іншій країні люди можуть бути настільки об'єднаними й так протистояти ворогу".

"І ви стоїте не тільки за себе, бо війна стосується не тільки України. Ця війна стосується усієї Європи. І ви захищаєте нас"

Для Моніки це вже друга поїздка на конкурс. З 2010 по 2014 роки музикантка 5 разів приходила на нацвідбір, щоб представити Литву і аж у 2015 році вона у дуеті з Вайдасом Баумілою виконала пісню "This Time", з якою вони посіли 18-те місце у фіналі.

Моніка Лінкіте виступить у другому півфіналі "Євробачення" 11 травня під номером 15.

"Євробачення-2023"

Зазначимо, що 67-й Пісенний конкурс "Євробачення" у травні прийматиме Ліверпуль. Представником України на "Євробаченні-2023" є гурт TVORCHI, який одразу потрапляє у гранд-фінал шоу 13 травня, де виступить з оновленою версією пісні "Heart of Steel" під номером 19.

Півфінали "Євробачення-2023" пройдуть на арені Liverpool 9 й 11 травня. Україна голосуватиме у другому півфіналі конкурсу, в ньому ж глядачам покажуть попередньо записані кадри з генеральної репетиції виступу гурту TVORCHI.

Трансляція конкурсу відбуватиметься на телеканалі Суспільне Культура; на YouTube буде доступна трансляція з Ліверпуля із ексклюзивним коментарем Тімура Мірошниченка.

Суспільне Мовлення, яке є членом Європейської мовної спілки, організовує і проводить відбір пісні та представника від України, а також забезпечує участь представника України на Пісенному конкурсі "Євробачення-2023".

Радіо Промінь — офіційний радіомовник "Євробачення".

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок