У 1+1 media підтвердили, що дружина Медведчука є співвласницею каналу, а потім анулювали заяву

У 1+1 media підтвердили, що дружина Медведчука є співвласницею каналу, а потім анулювали заяву

Оновлено
У 1+1 media підтвердили, що дружина Медведчука є співвласницею каналу, а потім анулювали заяву
.

У медіахолдингу 1+1 10 липня підтвердили що дружина лідера партії ОПЗЖ Віктора Медведчука Оксана Марченко є співвласницею компанії вже 10 років, але згодом анулювали свою заяву.

"О 14:00 того ж дня (10 липня - ред.) нам стала відома додаткова інформація, що не підтверджує дані, які містилися у попередньому повідомленні, і на момент його відправки ще не була відомою. У зв’язку із цим повідомляємо, що інформація, яка надійшла від 1+1 media 10 липня 2020 р. о 12:48, була відкликана. Наразі юристи медіагрупи чекають на офіційну інформацію, після чого пресслужба 1+1 media сформулює й надішле остаточну позицію компанії із цього приводу", - йдеться в офіційному повідомленні каналу.

У відкликаній заяві йшлося про зміну власника компанії Bolvik Ventures LTD, яка "є власником істотної участі" в ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1" у 2010 році. Згідно з цими змінами, у компанію тоді, нібито, увійшла дружина Медведчука Оксана Марченко з часткою 33,33 %.

"Відповідно, кожна із перелічених осіб володіє у телеканалі "1+1" часткою менш ніж 10%. Наразі юристи 1+1 media надіслали додатковий запит до Bolvik Ventures LTD з метою отримання оригіналів документів, які підтверджують вищезазначені факти", - додали на телеканалі.

Що відомо

  • Раніше повідомлялося, що Віктор Медведчук зазначив у своїй майновій декларації за 2019 рік компанію, яка фігурує у структурі власності "Телерадіокомпанії "Студія 1+1" та "2+2". Остання належить олігарху Ігорю Коломойському.
  • Сам Коломойський у коментарі "Схемам" зазначив, що інформація про частку родини Медведчуків у структурі "Студії 1+1" для нього новина. Водночас щодо решти виявлених бізнес-зв'язків олігарх прокоментував, що він пов'язаний із братами Суркісами, а сам він їх і Медведчуків "ніколи не розділяв".
  • У пресслужбі партії ОПЗЖ повідомили, що Віктор Медведчук через ланцюжок компаній володіє часткою у телеканалах ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1" та ПрАТ "ТК "ТЕТ" ще з 2012 року, а з 2016 це право власності перейшло до його дружини, телеведучої Оксани Марченко.
На початок