Восьмикласниця з Рівненщини вперше обрізала волосся, щоб задонатити на ЗСУ. Як діти підтримують армію

Восьмикласниця з Рівненщини вперше обрізала волосся, щоб задонатити на ЗСУ. Як діти підтримують армію

Восьмикласниця з Рівненщини вперше обрізала волосся, щоб задонатити на ЗСУ. Як діти підтримують армію
. Фото: Facebook Ольги Кузнєцової

Восьмикласниця з Дубна на Рівненщині Мирослава Шеремета вперше обрізала своє волосся та продала його, а отримані гроші віддала на ЗСУ. Дві тисячі гривень школярка передала для дубенської організації “Благодійний фонд Волонтери 4.5.0.”, їх витратять на авто для 66 бригади. Директорка фонду Ольга Кузнєцова розповіла Суспільному, яким ще способом діти долучаються до підтримки армії.

Історія Мирослави Шеремети

Мама школярки Діана Шеремета розповіла Суспільному, що Мирослава сама прийняла рішення обрізати волосся:

“Ми не вагалися, вона не раз бачила пости, як діти відрізають волосся і віддають вторговані кошти для ЗСУ, ось і вона вирішила так зробити. Спочатку Мирослава хотіла його просто підрізати, але ми почали цікавитися, яку довжину можна продати, нам сказали — не менше 40 сантиметрів. В неї й так ще довге залишилось, ніколи не обрізали, максимум — підрізали кінчики. Ми прийшли до волонтерів і вони, сміючись, нам сказали, що можна ще раз продати”.

Це найбільша пожертва школярки.

“Мені було дуже приємно, що я можу допомогти нашим воїнам, їм це буде дуже корисно. Ми в школі проводили різні акції, ми плели сітки, проводили збори для ЗСУ. Я б хотіла ще якось допомогти, але поки не знаю як. Можливо, буду донатити”, — розповіла школярка Мирослава.

Як іще допомагають діти

Керівниця благодійної організації Ольга Кузнєцова розповіла Суспільному, що випадок, коли діти обрізають волосся, у них не перший. Дівчина Божена з Мирогощі раніше передавала 2500 гривень на допомогу збройним силам.

“Діти донатили дуже багато. Коли татові однієї дівчинки потрібен був тепловізор, діти скидалися від 7 до 11 гривень. Найбільше було — 56 гривень. Армія дітей скидалась на цей тепловізор. Багато дітей влаштовують ярмарки. Організація “Джура” в Тараканові проводить різні заходи, де вчать стріляти людей з лука, вчать тактичної медицини, якщо ти хочеш взяти в цьому участь — донатиш. Був випадок, коли маленький хлопчик ходив біля універмагу з плакатом та збирав гроші. Також дитина з дня народження передала тисячу гривень, постійно приносять кишенькові гроші,” — розказала волонтерка.

Також, з її слів, одинадцятирічна донька загиблого бійця з Дубна продавала магніти і всі кошти віддавала на підтримку ЗСУ. Троє братів з мамою виїхали до Польщі, мама допомагає купувати автівки для бійців, а діти зібрали всі свої іграшки, передали бабусі і вона через місцеве кафе продавала їх, збираючи донати для війська.

Зі слів волонтерки, фонд здебільшого займається оптикою для військових та автомобілями, таких купили 44. Ольга Кузнєцова додала, що допомагають не лише для військових з Дубенщини, але й з усієї України.

Читайте і дивіться Суспільне Рівне на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

Авторка: Тетяна Климчук

На початок