У центрі Рівного – новий рекламний екран. Користувачі питають: "а як же мораторій?"

У центрі Рівного – новий рекламний екран. Користувачі питають: "а як же мораторій?"

У центрі Рівного – новий рекламний екран. Користувачі питають: "а як же мораторій?"
. фото з Fb Зураба Кантарії

У Рівному в центрі міста встановили новий рекламний монітор. У користувачів соцмереж це викликало певні запитання, оскільки в обласному центрі з 2018-го року діє мораторій на встановлення нових рекламних конструкцій. Табу на них встановили до квітня 2021-го року. В УЖКГ кажуть: у цьому випадку мораторій – не порушено.

Одним із тих, хто написав про встановлення конструкції, є рівнянин Зураб Кантарія.

Суспільне звернулось за поясненням в управління житлово-комунального господарства, яке відповідає за цей напрям.

У цьому випадку йдеться про встановлення LED-плазми, – пояснює заступник начальника Володимир Лапюк.

"Це не зовсім має відношення до мораторію. Там поряд стоїть аналогічна рекламна конструкція, тільки в "жалюзях". Власник має дозвіл до 2025-го року, він написав заяву на заміну. Це чисто технічний момент, порушень тут немає", – каже посадовець.

У центрі Рівного – новий рекламний екран. Користувачі питають: "а як же мораторій?"
на міському геопорталі вказано, що дозвіл на рекламу діє до серпня 2024-го. скрін з міського геопорталу

Нову конструкцію, щоправда, змонтували біля іншої клумби. Просимо пояснити і цей момент.

"Так, її змістили трішки ближче в бік вулиці Соборної. Є домовленість із міським головою, що під час проведення святкувань вона буде використовуватись для демонстрації культурно-просвітницьких заходів в інтересах містян", – каже Володимир Лапюк.

Суспільне також звернулось за коментарем з цього приводу в обласну асоціацію рекламістів.

"Це – зміна типу конструкції. Там поруч стоїть призматрон (динамічна реклама, - ред.), який буде демонтовано буквально на початку наступного тижня. А екран – це нова технологія, яка встановлена замість тієї, що відходить в минуле. І так, він буде використовуватись не тільки для реклами, а й для потреб громадськості під час масових заходів. Жодного порушення мораторію в цьому процесі немає", – каже очільниця асоціації Лілія Кректун.

У центрі Рівного – новий рекламний екран. Користувачі питають: "а як же мораторій?"
змінити тип конструкції дозволили 1 липня. скрін з міського геопорталу

Також очільниця Асоціації відкидає ймовірність, що екран заважатиме мешканцям, адже сторона, на якій транслюватимуть рекламу, повернута не до багатоповерхівки, а у бік пожвавленої вулиці. Лілія Кректун уточнила, що до часу демонтажу старої конструкції рекламу на новій не транслюватимуть.

В управлінні ЖКГ Суспільному повідомили, що під час дії мораторію в Рівному були спроби самовільного встановлення нових рекламних конструкцій, однак, на такі випадки реагували.

Що відомо

  • У квітні 2018-го влада Рівного запровадила трирічний мораторій на встановлення нової реклами. До цього кроку вдались через засилля та хаотичність встановлення таких конструкцій.
  • Після введення мораторію в місті почали також боротьбу із рекламними конструкціями, які встановлені без дозволів. За інформацією заступника мера Віталі Германа, у місті дозвіл на рекламу мають близько тисячі підприємців. Щодо бездозвільної реклами, то такої також може бути близько тисячі, – казав посадовець.
  • На час карантину рекламодавців у Рівному тимчасово звільнили від сплати податків. Підставою цьому стала буцімто відсутність клієнтів на такі послуги.
На початок