"Вони хочуть збити наш імпульс перед наступом". Військовослужбовець ЗСУ про масовані обстріли Херсона

"Вони хочуть збити наш імпульс перед наступом". Військовослужбовець ЗСУ про масовані обстріли Херсона

"Вони хочуть збити наш імпульс перед наступом". Військовослужбовець ЗСУ про масовані обстріли Херсона
. Український військовий працює на РСЗВ БМ-21 "Град" по російських позиціях на лінії фронту в Донецькій області. 8 квітня 2023 року. Фото: AP

Російські війська протягом трьох днів масовано обстрілювали Херсон, вони накопичили сили та боєприпаси і використовують їх по населенню та логістичним шляхам. Олександр Єрмак — військовослужбовець ЗСУ каже, що армія РФ робить це для того, аби збити імпульс Сил оборони перед майбутнім наступом. Про це він заявив в телемарафоні "Єдині новини".

"Цей триденний обстріл Херсона відбувся для того, щоб деморалізувати нас, як вони вважають. Так само вони вдарили по залізничному вокзалу, який є логістичним ланцюжком. Ну ми точно не доставляємо техніку за 4 км від ворога на вокзал", — каже Олександр.

Військовим РФ не відомо конкретно де будуть наступати Сили оборони, говорить військовослужбовець ЗСУ. Тому вони здійснюють концентрацію по всій лінії фронту.

"Вони здійснюють зараз переміщення населення для того, щоб займати їх житло. І засилають туди свої сили, щоб ми не бачили їх концентрацію в оборонних рубежах", — сказав Олександр Єрмак.

Що відомо про ситуацію на Херсонщині

Впродовж 5 травня армія РФ завдала 71 удару по правобережжю Херсонщини. Випустила 411 снарядів з важкої артилерії, реактивних систем залпового вогню «Град», танків, БПЛА та авіації. Двоє людей поранені.

5 травня війська РФ обстріляли Берислав. Також поблизу села Веселе скинули авіабомби, поранена 70-річна жінка, яка знаходилася на подвір'ї. У селі після обстрілу зруйнована будівля церкви та пошкоджені оселі людей. А також армія РФ атакувала Козацьке. Загалом через удари російської авіації в населених пунктах пошкоджені близько 20 будинків.

Протягом 5 травня армія РФ завдала ударів по Золотій Балці, Дудчанах, Веселому, Дніпровському, Кізомису та Херсону.

Читайте також

"Мінують лівобережну смугу, бояться просування Сил оборони". Гуменюк про ситуацію на Херсонському напрямку

Сили оборони за добу двічі вдарили з авіації та знищили 25 одиниць техніки військ РФ на лівобережжі Херсонщини

Херсонська ОВА закликала до інформаційної тиші: що заборонено

На Херсонщині у Посад-Покровському презентували перший етап проєкту відновлення села

Авіабомби по Веселому, обстріли Козацького та Берислава. 437 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Telegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок