На Сумщині співробітнику ДПСУ повідомили про підозру у незаконному переправленні людей до Росії

На Сумщині співробітнику ДПСУ повідомили про підозру у незаконному переправленні людей до Росії

Техніку-інспектору Державної прикордонної служби України повідомлено про підозру за ознаками ч. 3 ст. 332Незаконне переправлення осіб через державний кордон України. 3. Дії, передбачені частиною першою або другою цієї статті, вчинені організованою групою або вчинені з корисливих мотивів - караються позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. КК України. За даними слідства, чоловік вирішив збагатитись на переправленні осіб до РФ, оскільки знав місцевість та графік служби прикордонних нарядів поблизу Глухова. Про це повідомили в Сумській обласній прокуратурі.

Охочих виїхати до Росії чоловік знаходив в інтернеті, спілкувався з ними виключно за допомогою месенджерів, послуги з переправлення через кордон оцінював у 1,5 тис. доларів з особи. Також правоохоронець мав чотирьох спільників - трьох чоловіків та жінку.

Їхню діяльність припинено 12 листопада 2022 року під час спроби переправити через кордон сімох людей, зазначили в прокуратурі.

Що відомо

  • 25 квітня у Сумській обласній прокуратурі повідомили, що до суду направили обвинувальний акт стосовно трьох чоловіків та жінки, які займалися незаконним переправленням людей на територію Росії.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок