Повітряні Сили не підтверджують застосування балістики цієї ночі — Ігнат

Повітряні Сили не підтверджують застосування балістики цієї ночі — Ігнат

Уточнено
Речник Повітряних Сил України Юрій Ігнат
. Речник Повітряних Сил України Юрій Ігнат. Фото: Суспільне

ОНОВЛЕННЯ: командувач Повітряних сил ЗСУ Олещук підтвердив збиття російської гіперзвукової ракети "Кинжал" в ніч на 4 травня над Київщиною. Збити її вдалося за допомогою зенітно-ракетного комплексу Patriot.

Вночі 4 травня була зафіксована активність російської авіації. Про це речник Повітряних Сил Юрій Ігнат повідомив в ефірі телемарафону "Єдині новини". За його словами, була загроза застосування балістичного озброєння. Однак наразі в Повітряних Силах не можуть підтвердити, чи було воно застосовано. Раніше Київська міська військова адміністрація повідомила, що у небі над Києвом збили не тільки "Шахеди", а й російські ракети.

"Вночі також була активність ворожої авіації — злітав літак МіГ-31. Була загроза застосування балістичного озброєння. Наразі ми не можемо підтвердити, що саме воно було застосоване. Немає фактів прильоту. Однак не виключається, що може бути", — сказав Ігнат.

Він додав, що за наявною станом на ранок інформацією, Повітряні Сили не підтверджують застосування балістики, але все одно мають уточнювати цей момент.

Читайте також

Росія вночі атакувала Україну дронами, США виділили новий пакет допомоги. 435 день війни

На початок