На Херсонщині внаслідок російських обстрілів 3 травня загинула 21 людина, поранені — 48

На Херсонщині внаслідок російських обстрілів 3 травня загинула 21 людина, поранені — 48

Важливо
На Херсонщині внаслідок російських обстрілів 3 травня загинула 21 людина, поранені — 48
. Херсон, центральний вхід супермаркету, після влучання росіського снаряда, 3 травня 2023 р. Фото: Суспільне Херсон

На Херсонщині внаслідок російських обстрілів 3 травня загинула 21 людина, поранені 48, повідомив у Telegram Володимир Зеленський.

Як повідомив у телемарафоні "Єдині новини" голова ОВА Олександр Прокудін, троє загинули під час обстрілу "Епіцентру", двоє — на Привокзальній, четверо — після обстрілу АТБ. Ще одна людина загинула в автівці біля залізничного переїзду, ще п'ять — в житлових кварталах, а також троє енергетиків біля Степанівки.

Також, за інформацією Прокудіна, протягом дня, 3 травня, в області поранені 47 людей.

"П'ятеро — після обстрілу "Епіцентр", 30 людей поранені внаслідок обстрілу АТБ, вісім — на території залізничного вокзалу та Привокзальної, ще троє — у житлових кварталах. Також в АТБ була поранена дитина 6,5 років, у неї діагностували забій ноги, перелом стегна, мінно-вибухову травму. Ще поранення отримала 17-річна дівчина — вона у стані середньої тяжкості" — говорить Прокудін.

За словами голови ОВА, на території Дар'ївської громади у Токарівці загинув чоловік, а в Іванівці — поранена 61-річна жінка.

Як у Facebook повідомляють правоохоронці, поранення отримали, зокрема, й троє поліцейських та пошкоджень зазнав один зі службових автомобілів. На місцях обстрілів працювали медики, рятувальники, вибухотехніки, слідчі тощо. За всіма фактами порушені кримінальні провадження за ст. 438 "Порушення законів та звичаїв війни" ККУ. Тривають першочергові слідчі дії.

Прокуратура відкрила кримінальні провадження за фактами обстрілів військами РФ Херсонщини, внаслідок яких є загиблі та поранені.

Що відомо

  • Впродовж 3 травня російські військові атакували Херсон та населені пункти в області. Зокрема вдарили по залізничному вокзалу та гіпермаркету. Херсонців закликали перебувати вдома та в укриттях.
  • Зранку 3 травня російська армія завдала удару по гіпермаркету у Херсоні. Відомо про трьох загиблих та п'ятеро поранених. Це працівники та відвідувачі закладу.
  • Російська армія з авіації вдарила по Білозерській громаді та Херсону. Три людини загинуло, п'ятеро поранених. Також війська РФ обстріляли село Урожайне Бериславської ТГ. Поранений 17-річний хлопець.
  • Ввечері 2 травня армія РФ обстріляла селище Козацьке Новокаховської громади. Загинув чоловік. Також вдарили по Дніпровському Білозерської ТГ — поранена жінка, її ушпиталили. За день на Херсонщині внаслідок російських атак загинули чотири людини, семеро були поранені.

Читайте також

Внаслідок обстрілів Херсонщини загинули четверо людей, семеро поранених

"У росіян немає плавзасобів, щоб спробувати форсувати Дніпро". Гуменюк про ситуацію на Херсонщині

У тимчасово окупованій Чаплинці на Херсонщині військові РФ облаштували катівню

Зупинити кровотечу та зробити штучне дихання. У Херсоні проводять курси з надання домедичної допомоги

Обстріли Велетенського, Козацького та Урожайного. 434 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Telegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок