Фінансові виплати від ЮНІСЕФ: як отримати

Фінансові виплати від ЮНІСЕФ: як отримати

Фінансові виплати від ЮНІСЕФ: як отримати
. Житомир, 3 травня 2023 року. Фото: Ірина Остапчук для Суспільне Житомир

Третього травня розпочалася реєстрація документів родин, які втратили одного або двох годувальників внаслідок бойових дій російських військ, на отримання фінансової допомоги від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Про це Суспільному розповіла фахівчиня управління соціального захисту Житомирської райдержадміністрації Анастасія Шафрановська.

За її словами, представники родин мають звернутися до відділів соціального захисту населення області. Одна із ста реєстраційних служб запрацювала в управлінні соціального захисту населення по вулиці Бориса Тена, 16.

"До нас можуть приїжджати люди із Житомирського району, а також із Житомирської територіальної громади. Я буду реєструвати людей. Але якщо люди проживають в Овруцькій територіальній громаді і зареєстровані там, то вони можуть звертатися туди. Для того, щоб я могла зареєструвати людину, мені потрібен паспорт, ідентифікаційний код, свідоцтво про народження всіх дітей, номер банківського рахунку у форматі IBAN, свідоцтво про наявність інвалідності, щоб я могла підтвердити це, але я не буду їх вносити у жодну базу даних. Також потрібен документ, який підтверджує статус родини, яка втратила годувальника. Якщо людина не немає банківського рахунку, ця допомога буде перерахована грошовим переказом за допомогою "Укрпошти", – говорить Анастасія Шафрановська.

Фінансові виплати від ЮНІСЕФ: як отримати
Анастасія Шафрановська. Житомир, 3 травня 2023 року. Фото: Ірина Остапчук для Суспільне Житомир

На грошову допомогу можуть претендувати як жителі області, так і переселенці.

"У нас вже є база таких людей, – каже Анастасія Шафрановська. – Ми можемо її доповнювати. Якщо будуть звертатися внутрішньо переміщені люди, ми теж будемо вносити їх у базу. Їм потрібно надати документ, який підтвердив би їх статус".

Проєкт із виплати грошей родинам, які втратили годувальника через війну, в області є пілотним, говорить керівниця громадської організації "Ін тач Юкрейн фундейшн" – виконавчого партнера фонду ЮНІСЕФ в області Маргарита Сіранчук. За її словами, окрім грошей, таким родинам надаватимуть й іншу допомогу.

"Це не просто гроші, які отримає людина. Це гроші плюс турбота. Це говорить про те, що, з одного боку, людям дадуть можливість отримати одноразову фінансову підтримку у розмірі дві тисячі 220 гривень на одного члена домогосподарства за три місяці. Це шість тисяч 660 гривень одразу на одного члена родини, але не більше як на п’ять осіб. Надалі працівник-оператор, який реєструватиме цю сім’ю, передає її фахівцю для здійснення соціального супроводу. Щоб глибше зрозуміти її проблеми, які потребують доопрацювання та вирішення. Можливо, ця родина потребує якоїсь додаткової закупівлі. Можливо, ця сім’я – переселенці. І ці соціальні працівники, уже переймаючи цю фінансову виплату, йдуть далі з цією родиною і надають їй допомогу далі. Можливо, їм потрібно щось закупити, або їм потрібна допомога психолога", каже Маргарита Сіранчук.

Фінансові виплати від ЮНІСЕФ: як отримати
Маргарита Сіранчук. Житомир, 3 травня 2023 року. Фото: Ірина Остапчук для Суспільне Житомир

Що відомо

  • На Житомирщині постраждалі від війни родини з дітьми зможуть отримати фінансові виплати від ЮНІСЕФ.

Читайте також

  • Благодійники з Франції передали рятувальникам Житомирщини автомобіль швидкої допомоги.
  • Понад 60 вчителів-переселенців знайшли роботу і працюють в освітній галузі на Житомирщині.
  • Переселенка Юлія Василенко, яка оселилася на Житомирщині, мріє відновити у Маріуполі бібліотеку.
  • Переселенка з Бучі Людмила Гаврилюк з двома дітьми не може повернутися додому, бо їхня багатоповерхівка пошкоджена, а квартира розграбована.
  • На Житомирщині переселенець із Бучанського району створює сувенірні тарілки на патріотичну тематику.

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок