Третій предмет на НМТ-2023: що обирають вступники з Черкащини

Третій предмет на НМТ-2023: що обирають вступники з Черкащини

Третій предмет на НМТ-2023: що обирають вступники з Черкащини
. Суспільне Черкаси

Історію України більшість випускників обирають третім предметом мультитесту, після обов’язкової математики та української мови. Їй віддали перевагу 1 700 із вже зареєстрованих черкащан. Методистка лабораторії ЗНО обласного інституту післядипломної освіти Тетяна Федоренко розповіла Суспільному, що у Черкаській області персональні кабінети створили 5 600 учасників, а реєстрація триватиме до 3 травня.

На урок історії України у 11 класі однієї із черкаських шкіл учні обговорюють інтеграцію, членство у Європейському Союзі, НАТО та роль України на міжнародній арені. Усі ці теми можуть бути під час мультитесту, розповіла вчителька Наталія Поліщук.

"Ми вже знаємо, що тест буде передбачати завдання, починаючи з 2-ї половини 16 століття, тому ми попередні періоди не повторюємо", — розповіла вчителька.

Історію на НМТ обирає більшість випускників
Суспільне Черкаси

Навчальна програма передбачає 2 години історії на тиждень плюс година факультативу. Для ефективного вивчення предмета – цього замало:

"Безумовно, що годин на вивчення історії України має бути більше, тому що для того, щоб знати історію своєї рідної батьківщини, цьому треба приділяти більше часу. Хочеться вірити в те, що для них – це важливо, і усвідомлення необхідності знати історію України на сучасному етапі є важливим", — сказала Наталія Поліщук.

16 учнів одного класу цієї школи обрали на вибір історію України.

"Це предмет, який нескладний для здачі, тому що з англійської у мене не такий рівень, щоб іти складати тест, тому я обрала історію України", — розповіла одинадцятикласниця Віра Пухка.

Історію на НМТ обирає більшість випускників
Суспільне Черкаси

Учениця Валерія Сабадин вирішує тестові завдання із попередніх років.

"Проходжу різні тести демонстраційні, зараз викладають, тести, які були ЗНО, 20, 19, думаю, що питання однакові. Тільки перемішують їх", — розповіла Валерія.

Одинадцятикласник Віталій Онищенко обрав історію України, оскільки це предмет найбільш потрібний йому для вступу на обрану спеціальність.

"Я вибрав публічне управління, адміністрування, тому обрав історію України, адже вона мені більш потрібна для вступу. Кожного дня приходжу додому, і коли є вільний час, дивлюся відео, проходжу тести і думаю, що складу тест гарно", — розповів Віталій Онищенко.

Один випускник цього класу обрав біологію, а двоє — англійську мову. Серед них — Дар’я Гура.

"Планую вступати на перекладача, тому англійська має більший пріоритет, ніж інші предмети. Трішки переживаю за математику, бо буде включено завдання профільного рівня, а я більше гуманітарій, ніж знаюся на математиці", — зауважила Дар’я.

Історію на НМТ обирає більшість випускників
Суспільне Черкаси

Найпопулярнішими для складання після історії є англійська та біологія, розповіла методистка центру лабораторії ЗНО обласного інституту післядипломної освіти Тетяна Федоренко.

"Радимо не зволікати з реєстрацією, щоб був час всі неточності та недоліки усунути зі своїх персональних кабінетів. Основну сесію ми будемо проводити з 5 по 23 червня і кожен учасник матиме свій день тестування. Ця інформація буде вказана на персональній сторінці у запрошенні", — розказала методистка.

Маєте новину про події з життя на Черкащині? Надсилайте сюди

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

Читайте також

Триватиме місяць: як абітурієнти з Черкас реєструються на Національний мультитест

НМТ з мови та математики: як майбутнім випускникам пройти тест онлайн, пояснили черкаські фахівці

Мультитест з математики: чи встигають підготуватися школярі з Черкас

На початок