Федоров пропонує ліквідувати КРАІЛ та автоматизувати видачу гральних ліцензій

Федоров пропонує ліквідувати КРАІЛ та автоматизувати видачу гральних ліцензій

Михайло Федоров
. Віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, фото: УНІАН

В Україні пропонують ліквідувати Комісію з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) та автоматизувати видачу гральної ліцензії.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

"Пропонуємо ліквідувати Комісію з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) й автоматизувати видачу гральної ліцензії. Уряд підтримав наш законопроєкт — і він відправляється на розгляд у парламент", — написав він у Телеграм.

Федоров зазначив, що це рішення дозволить прибрати людський чинник у видачі ліцензій — процес стане автоматичним і відбуватиметься за чіткими критеріями.

"Також організаційні зміни дозволять швидко впровадити IT-систему онлайн-моніторингу, яка допоможе в режимі реального часу отримувати дані про взаємодію операторів грального бізнесу та держави", — зазначив міністр.

Раніше Федоров анонсував, що найближчого місяця Мінцифра презентує і запустить defense tech-кластер Brave1, спрямований на підтримку фахівців, які розробляють військові технології.

Читайте також

Скоротити черги та прибрати паперову тяганину. Як Мінцифри планує цифровізувати ВЛК

"Немає ані в розробці, ані в планах" — Федоров про видачу повісток через "Дію"

На початок