У Карпатах метеорологи зафіксували сходження двох лавин

У Карпатах метеорологи зафіксували сходження двох лавин

У Карпатах метеорологи зафіксували сходження двох лавин
. Фото ілюстративне: Gismeteo

У Карпатах метеорологи зафіксували сходження лавин. Рятувальники Івано-Франківщини закликають мандрівників утриматися від походів у високогір'я.

"За даними гідрометеорологічного центру, при обстеженні лавинних осередків виявили сходження двох лавин мокрого снігу з північного схилу гори Пожежевська", — йдеться у дописі.

На Facebook-сторінці "Сніголавинна ситуація в Українських Карпатах" повідомили, що 1 травня у високогір'ї Івано-Франківської та східної частини Закарпатської областей очікується сніголавинна небезпека третього рівняЧастково несприятливі умови. Потрібен досвід з оцінювання лавинної небезпеки. Слід уникати крутих схилів зазначених експозицій і висотних зон, якщо це можливо. Сніговий покрив на більшості крутих схилів закріплений помірно або слабо. Можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях на схилах. За певних умов, можливе сходження окремих природних середніх та великих лавин.

Читайте також

Підписуйтеся на новини Суспільне Івано-Франківськ у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок