Пірнали з аквалангом: загибель двох людей на Сумщині у поліції розслідують як вбивство

Пірнали з аквалангом: загибель двох людей на Сумщині у поліції розслідують як вбивство

Пірнали з аквалангом: загибель двох людей на Сумщині у поліції розслідують як вбивство
. Суспільне Суми

За фактом загибелі 4 липня двох людей на річці Ворскла, що на Сумщині, у поліції відкрили провадження за статтею "вбивство". Про це Суспільному повідомив співробітник відділу комунікацій Нацполіції Сумщини Володимир Кузьменко.

Загиблі – чоловік 34 років – водолаз Сумської обласної рятувальної служби та 30-річна жінка – юрисконсульт обласної ради. Жінку знайшли першою, чоловіка - за три години потому.

У поліції відкрили провадження за статтею "вбивство". За версією слідства, на пляжі відпочивала компанія приблизно з п'яти людей, до яких приєднався водолаз із пропозицією попірнати з аквалангом.

"Спочатку зголосився на пірнання один із чоловіків із цієї компанії, він приміряв на себе обладнання, спробував - зупинився на мілині, але щось йому не сподобалось і він відмовився. Потім до цього приєдналась молода жінка, 30 років, і спільно вони пішли пірнати", – каже Кузьменко.

У Сумській обласній водолазній службі журналісти Суспільного нікого не застали. Її керівник Юрій Приходько телефоном сказав, що - у відпустці. На питання: хто ще з рятувальної служби був минулої суботи на цьому пляжі, чоловік говорити відмовився.

База відпочинку належить профспілці залізничників. На її території Суспільне не знайшло жодних ознак того, що тут можуть займатись дайвінгом.

На що треба зважати, якщо Ви вирішили пірнути з аквалангом?

Інспектор Міжнародної асоціації з підводного плавання Михайло Брюхов розповів на що треба звертати увагу при пірнанні з аквалангом, аби не травмуватися та не потонути. Зокрема, обов'язково пройти навчання та перевіряти обладнання перед пірнанням.

Читайте також: Сумчанам розповідали про правила поводження біля водойм

"Уважно стежити за власним станом під водою. Оскільки люди часто гинуть через те, що вирішують "погусарити". Лихі хлопці вирішують полізти туди, куди їм не варто лізти. Ніколи не треба панікувати під водою. Зупинись, думай, дій. І друге - ніколи не затримувати дихання. Особливо на підйомі, який повинен бути дуже-дуже повільним", – каже Брюхов.

Автор – Ігор Стрельцов

Що відомо

  • Тіла двох людей рятувальники підняли з Ворскли 4 липня.
  • У водоймах на Сумщині за добу 19 червня потонули п'ять людей.
  • З початку купального сезону на водоймах Сумщини загинуло 18 людей, серед них двоє дітей. Загалом з початку року на водоймах Сумщині загинули 28 людей.
На початок