Сумчанам розповідали про правила поводження біля водойм

Сумчанам розповідали про правила поводження біля водойм

Сумчанам розповідали про правила поводження біля водойм
. Суспільне Суми

Щоліта водолази рятувальної служби Сум відвідують пляжі, де розповідають відпочивальникам про заходи безпеки та слідкують за дотриманням правил. Усе - через те, що на водоймах Сумщини часто стаються нещасні випадки. З початку червня 2020 року вже загинули 13 людей, серед яких двоє дітей.

Ярослав Богатир - водолаз із десятирічним стажем. Разом із колегою на надувному човні патрулюють водойму. "Основна напруга, коли багато відпочивальників на воді – це малеча. Особливо та малеча, яку не контролюють батьки або дорослі люди – родичі, друзі. То вони знаходяться в зоні ризику", - розповідає Ярослав.

Яких правил потрібно дотримуватися біля водойм, розповів фахівець Державної служби з надзвичайних ситуацій Артем Ніколаєнко.

Основні правила відпочинку біля водойм:

  • Не можна купатися в незнайомих та необладнаних для цього місцях.
  • Під час відпочинку необхідно слідкувати один за одним, щоб у екстремальній ситуації встигнути надати необхідну допомогу.
  • Не слід заходити у воду після довгого перебування на сонці, оскільки від різкого перепаду температур може стати зле, навіть фізично здоровій людині.
  • Не запливайте занадто далеко від берега та не пірнайте на велику глибину, де вода значно холодніша, ніж на поверхні, оскільки може схопити судома.
  • В жодному разі не заходьте у воду у нетверезому стані та не дозволяйте робити це іншим.
Сумчанам розповідали про правила поводження біля водойм
Суспільне Суми

Авторка - Юлія Ніколаєва

Що відомо

  • За словами Артема Ніколаєнка, 2020 року на водоймах Сумщини загинули 23 людини, за аналогічний період 2019 року загинули 34 людини.
На початок