Одеський кінофестиваль у 2023 році пройде одночасно в Одесі та Чернівцях

Одеський кінофестиваль у 2023 році пройде одночасно в Одесі та Чернівцях

Одеський кінофестиваль у 2023 році пройде одночасно в Одесі та Чернівцях
. Фото: Odesa International Film Festival / Facebook

Через початок повномасштабного вторгення Одеський кінофестиваль був змушений переїхати за кордон. Однак у 2023 році він повертається в Україну. 27 квітня організатори оголосили, що 14-й Одеський міжнародний кінофестиваль пройде 19-26 серпня у одночасно у Чернівцях та Одесі.

"Сьогоднішні реалії змушують оперативно реагувати на обставини, в яких ми опинилися, — зазначає генеральна директорка фестивалю Анна Мачух. — (...) з огляду на безпеку глядачів та гостей, цьогоріч ми вирішили провести частину 14-й ОМКФ в новій для нас локації – у Чернівцях".

Покази конкурсних програм фестивалю та індустріальні заходи відбудуться у Чернівцях у Культурно-мистецькому центрі імені Івана Миколайчука, а от покази ретроспективних та спеціальних програм відбудуться в Одесі.

Одеський кінофестиваль у 2023 році пройде одночасно у Одесі та Чернівцях
Одеський кінофестиваль у 2023 році пройде одночасно у Одесі та Чернівцях. Фото: Odesa International Film Festival/Facebook

Також організатори оголосили про початок прийому заявок до Національної та Міжнародної конкурсних програм — податися можна до 1 червня, заповнивши онлайн-форму на сайті кінофестивалю.

Цьогоріч фільми вибиратиме незалежна комісія:

  • програмний консультант ОМКФ Алік Шпилюк,
  • програмний директор "Артхаус Трафік" Ілля Дядик,
  • генеральний продюсер фестивалю "Миколайчук OPEN" Олексій Гладушевський,
  • член консультаційної Ради з програмних питань ОМКФ Ігор Сукманов.

До участі у Міжнародній конкурсній програмі допускаються ігрові, неігрові, анімаційні та експериментальні повнометражні європейські фільми всіх жанрів, виробництво яких було завершено у 2022 або 2023 роках.

До Національної конкурсної програми допускаються ігрові, неігрові, анімаційні та експериментальні повнометражні українські фільми всіх жанрів, виробництво яких було завершено у 2022 або 2023 роках.

Одеський кінофестиваль у 2023 році пройде одночасно у Одесі та Чернівцях
Одеський кінофестиваль у 2023 році пройде одночасно у Одесі та Чернівцях. Фото: Odesa International Film Festival / Facebook

На початку квітня мер Чернівців Роман Клічук зазначав, що крім другого кінофестивалю "Миколайчук OPEN", цього літа Чернівці приймуть ще один кіноогляд.

"Йде мова за Одеський кінофестиваль, який був традиційно в них. Цього року, якщо нічого не зміниться, то фестиваль буде в Чернівцях. Він буде відбуватися у кіноцентрі імені І. Миколайчука", – розповів тоді Клічук.

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок