У Хмельницькому виїзні бригади вакцинують населення від дифтерії та правцю

У Хмельницькому виїзні бригади вакцинують населення від дифтерії та правцю

У Хмельницькому виїзні бригади вакцинують населення від дифтерії та правцю
. Суспільне Хмельницький

У Хмельницькому виїзні бригади медиків в рамках Всесвітнього тижня вакцинації проводять щеплення дорослого населення у колективах на підприємствах. Про це Суспільному розповіла головна спеціалістка управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради Ірина Кондратюк.

Як це відбувається, дізнавалися кореспонденти Суспільного.

О 9-й ранку у фоє сервісного центру одного із підприємств міста Хмельницького людно: сюди приїхала виїзна бригада медиків, аби провести вакцинацію працівників компанії в межах всесвітнього тижня вакцінації.

Серед бажаючих вакцинуватися – Руслан Немировський, який родом із Сєвєродонецька. Розповідає: "Останнім разом я вакцинувався в місті Сєвєродонецьк, за місцем проживання, а тепер у мене вже прийшов термін, я вирішив вакцинуватися тут, за місцем проживання, в місті Хмельницькому".

Фельдшерка підприємства Галина Яцунь каже, що проводять ревакцинацію від дифтерії і правцю: "Зробити щеплення виявили бажання 80 чоловік, вона проводиться кожні 10 років. Вони звірили свої записи зі своїми сімейними лікарями, записались у список і ми сьогодні організували виїзд лікарів на підприємство, щоб людям було зручно підійти і зробити цю ревакцинацію".

Сімейна Лікарка Анна Дереновська каже: вакцинація від дифтерії та правцю нині, як ніколи, на часі.

"Зараз сезон городів, дач, так само наші військові, ймовірна велика кількість поранень, порізів. Це все дуже важливо. Правець сильно впливає на нервову систему, так само й дифтерія, яка впиває і на нервову, і на судинну систему, на нирки впливає, тому необхідно вакцинуватись", – каже Анна Дереновська.

Виїзна бригада медиків проводить вакцинацію працівників компанії в межах всесвітнього тижня вакцінації.
Виїзна бригада медиків проводить вакцинацію працівників компанії в межах всесвітнього тижня вакцінації. Суспільне Хмельницький

Головна спеціалістка управління охорони здоров’я Ірина Кондратюк каже: наразі показники вакцинації дорослого населення занизькі.

"Наше доросле населення в більшості ігнорує запрошення на планову масову вакцинацію. Маємо близько 10% від запланованої кількості серед дорослого населення щодо охоплення щеплення від дифтерії і правцю. Наразі ми працюємо з організованими колективами, зі сферою освіти, говоримо про те, що вакцинація має бути обов’язковою. Сподіваємось, що зараз, із покращенням ситуації природної, зменшенням рівня захворювання на вірусні інфекції, ми все ж піднімемо цей обсяг вакцинованих і впродовж року збільшимо кількість дорослих, які вакциновані від дифтерії і правцю", – каже Ірина Кондратюк.

За її словам, вакцинуватись дорослим можна у свого сімейного лікаря. Також можна замовити виїзну бригаду для підприємства чи організації, звернувшись за Єдиним медичним номером Хмельницького 0800 202 103.

Читайте також

  • COVID-19: за тиждень на Хмельниччині фіксують зменшення кількості захворювань
  • У свою 105-ту річницю Червоний Хрест у Хмельницькому провів благодійний захід

Слідкуйте за новинами Суспільне Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок