У Києві знову послаблюють карантин

У Києві знову послаблюють карантин

У Києві знову послаблюють карантин
. уніан

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що Комісія з надзвичайних ситуацій міста дозволила ресторанам, закладам громадського харчування, кінотеатрам і театрам працювати після 22 години.

За його словами, дозвіл на відновлення роботи громадських закладів, з дотриманням санітарних норм і регламентів, діє з 6 липня.

"Робота ж розважальних закладів та проведення культурно-масових заходів обмежені до 22 години", - сказав Кличко під час брифінгу 6 липня.

Він зазначив, що місто продовжує перевірки суб’єктів господарювання на дотримання регламентів роботи. За минулий місяць правоохоронці разом зі співробітниками Держпродспоживслужби склали 369 протоколів про порушення.

"Зафіксували порушення на продовольчих ринках та в магазинах, у торговельних центрах та в кафе і ресторанах. Порушників штрафують. Але непокоїть той факт, що підприємці розпочали нехтувати елементарними правилами, наражаючи на небезпеку і своїх співробітників, і відвідувачів. А це може призвести до спалахів хвороби. І тоді нам доведеться знову повернутися до суворих обмежень. Я хотів би, щоб усі це розуміли", - додав Кличко.

Що відомо

  • Станом на 6 липня у Києві на коронавірус хворіє понад 5,5 тисяч осіб, 47 з них – у важкому стані.
  • З 1 липня у столиці посилили карантин та заборонили роботу громадських закладів після 22.00.
На початок