Миколаїв не обстрілювали 113 днів — начальник ОВА

Миколаїв не обстрілювали 113 днів — начальник ОВА

Миколаїв не обстрілювали 113 днів — начальник ОВА
Віталій Кім, начальник ОВА. Фото: Суспільне

У Миколаєві востаннє обстріли були 31 грудня 2022 року. З 1 січня 2023-го у місті ударів російських військ не фіксували. Атака ракетами "Калібр" 27 квітня була нетиповою.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказав начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

"Не буду коментувати щодо траєкторії ракет, але це був незвичний удар, тому що ми не реагували, ми не бачили. Це було, як сніг на голову", — сказав Кім.

Внаслідок удару по Миколаєві пошкоджено житлові будинки, будівлю адміралтейства, будівельний коледж, будівлю суду та адміністрації Центрального району.

"Найзначніших руйнувань зазнали будинки в приватному секторі — від одного будинку залишилась лише вирва, а також п’ятиповерхівка. Щодо електрики, газопостачання — все працює на 100 відсотків", — розповів начальник ОВА.

У Миколаєві триває ліквідація наслідків обстрілів.

"Відбувається розчищення. Відновлюємо вікна ОСБ-плитами. Дві родини звернулись щодо тимчасового розселення, це виконано", — розповів очільник області.

За словами Віталія Кіма, станом на 27 квітня у Миколаєві мешкають 400 тис. людей. Це вдвічі більше ніж на початку повномасштабного вторгнення.

"Мабуть, не всі пам’ятають, що таке обстріли, тобто була легка паніка у людей, особливо у тих, хто не чув обстріли в принципі. На зараз ситуація контрольована, але це підступний удар росіян по цивільних, там немає військових об’єктів і військової мети. Це нагадування, що терористи є терористами", — сказав Кім.

Що відомо

За попередньою інформацією, у Миколаєві пошкоджено 22 багатоквартирних будинки, чотири житлових кооперативи, 12 приватних будинків. У них вилетіли вікна, двері, зруйновані балкони, побита покрівля. Триває ліквідації наслідків нічної російської атаки на місто. Про це повідомив міський голова Олександр Сєнкевич.

Читайте також

Внаслідок влучання боєприпасів у Миколаєві виникли дві пожежі

Двоє дітей отримали поранення під час нічного обстрілу Миколаєва

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок