У Полтаві рятувальники почали розчищати Ворсклу: що дістають

У Полтаві рятувальники почали розчищати Ворсклу: що дістають

У Полтаві рятувальники почали розчищати Ворсклу: що дістають
. Суспільне Полтава

У Полтаві рятувальники почали розчищати дно Ворскли. Роблять це від 26 квітня, розповів Суспільному начальник міської рятувально-водолазної служби Євген Савчук. За його словами, так готують річку до купального сезону, який стартує 4 червня.

На пляжі Подільського району Полтави рятувальники розчищають Ворсклу.

"Перед тим, як він спустився на дно, він уже дав мені сигнал, що він спустився на ґрунт і готовий виконувати подальші дії. Зараз я йому дам сигнал «рухайся вліво», щоб він починав збирати сміття з пляжу. Працюючий водолаз продублював сигнал і почав рухатися вліво", - каже водолаз-рятувальник Михайло Білаш.

У Полтаві рятувальники почали розчищати Ворсклу: що дістають
У Полтаві рятувальники почали розчищати Ворсклу. Суспільне Полтава

"Дістали ми з річки пеньок, пакет сміття хтось викинув, цеглини, склянки, дрючки. У цьому році менше сміття, ніж в тому. Є працюючий, забезпечуючий і страхуючий. Я був працюючим – під водою, забезпечуючий був Міша, який водив мене. І страхуючий водолаз, який стоїть на аварійний випадок, якщо зі мною щось станеться: чи я заплутаюсь, чи мені стане погано", - говорить водолаз-рятувальник Віталій Тарашевський.

Прибирають понад десятка зон відпочинку: чотири міські пляжі та території, які орендують підприємці, каже Євген Савчук.

"Сьогодні ми плануємо повністю обстежити один пляж, який знаходиться на Зеленому острові (вулиця у Полтаві – ред.). Фахівцями рятувально-водолазної служби проводиться обстеження дна акваторії в місцях масового відпочинку. Кожного року ми починаємо після Великодня, але цього року ми починаємо сьогодні. Тобто з 26 квітня ми розпочинаємо розчистку, і, я думаю, що ми до 25 травня закінчимо", - каже начальник рятувально-водолазної служби Полтави Євген Савчук.

У Полтаві рятувальники почали розчищати Ворсклу: що дістають
Дно річки перевіряють водолази. Суспільне Полтава

"Чим ближче ми до «відпочиваючої» зони, тобто до пляжів, тим більше сміття там знаходимо. Зазвичай це пластик, пластикові пляшки, скляні пляшки, целофанові пакети. Також буває інколи – металічні предмети різні ми знаходимо. Найбільш незвичайне, мабуть, в моїй практиці – це був холодильник", - пояснює водолаз-рятувальник Сергій Кустолян.

Торік розчищати Ворсклу почали так само 26 квітня.

"У нас зона спостереження складає 37 кілометрів, що стосується місць масового відпочинку та пляжів – минулого року їх було 11, тому ми будемо старатися, як завжди, протягом місяця завершити обстеження дна. Це робиться для того, щоб мешканці могли безпечно купатися", - пояснює начальник рятувально-водолазної служби Полтави Євген Савчук.

У Полтаві рятувальники почали розчищати Ворсклу: що дістають
"Сигнальна" мотузка для водолаза. Суспільне Полтава

Як розповів Суспільному начальник міської рятувально-водолазної служби Євген Савчук, купальний сезон цьогоріч планують розпочати із 4 червня.

Читайте також

Підвищення рівня води у Дніпрі: чи є загроза нових підтоплень на Полтавщині

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок