Понад два місяці з пробитим дахом. Як живуть херсонці після влучання в будинок снаряда РФ

Понад два місяці з пробитим дахом. Як живуть херсонці після влучання в будинок снаряда РФ

Ексклюзивно
Понад два місяці з пробитим дахом. Як живуть херсонці після влучання в будинок снаряда РФ
. Херсон, закрита діра на даху однієї з багатоповерхівок після влучання снаряда РФ. Фото: Суспільне Херсон

20 лютого російський снаряд влучив у дах багатоповерхівки в спальному мікрорайоні Херсона. Діру закрили плівкою, але від дощів це не рятує. Про те як живуть люди, дізнавались кореспонденти Суспільного.

На стінах у квартирі херсонця Руслана Травкина пліснява та грибок. Після того, як 20-го лютого російський снаряд пробив діру у даху будинку, від дощів оселю заливає.

"Тече весь коридор та кухня. Також снарядом розбило плиту. Грибок та цвіль з'явились протягом тижня після влучання. Аналогічна ситуація і в інших кімнатах", – говорить Руслан.

Голова правління ОСББ Анатолій Резнік показує, чим залатали діру від російського снаряда на даху будинку. Робили все самотужки – дерев’яний каркас, який потім закрили плівкою та брезентом.

"Плита перекриття розміром три метри на 5,5 – 6 метрів, тобто до середини будинку. Не менше 15-18 квадратних метрів плита впала на горище, технічний поверх. Одним боком вона зачеплена, ми зробили підпорки, каркас, тож тримається. А поряд – ще одна пошкоджена плита меншого розміру", – каже чоловік.

Понад два місяці з пробитим дахом. Як живуть херсонці після влучання в будинок снаряда РФ
Пошкоджений внаслідок влучання снаряда РФ у дах однієї з багатоповерхівок у Херсоні. Фото: Анатолій Резнік

Місцевий житель В’ячеслав Петрович, який мешкає на четвертому поверсі цього ж будинку, допомагав ремонтувати дах.

"Нас було не багато. Голова ОСББ, я і ще декілька людей з нашого під’їзду. Це перші два дні. А потім я з Анатолієм Анатолійовичем разом", – розповів херсонець.

20 лютого, у ніч, коли стався обстріл, Анатолій із родиною був вдома. Розповідає – спочатку вибухнув один снаряд, другий влучив у дах будинку.

"Спочатку було влучання біля будинку, у нашому будинку та в сусідньому корпусі вибило всі вікна. Вдруге влучило в дах і вибило вікна з іншого боку будинку", – каже чоловік.

Понад два місяці з пробитим дахом. Як живуть люди після чергового влучання снаряда РФ
Херсон, чоловік на технічному поверху багатоквартирного будинку дивитись наслідки влучань російського снаряду. Фото: Анатолій Резнік.

Після влучання снаряда, жителі звернулися до міської влади. Районна рада та церква надали матеріали для ремонту.

" 21 лютого була комісія міська влада, районна влада, тут все знімали, заміряли, документи вже оформлені, зареєстроване все в реєстрі. Сказали чекати до травня, коли буде комісія, щоб можна було професійно оцінити пошкодження та вартість ремонту", — каже голова ОСББ.

З 80 квартир у будинку, залишилось у 17, інші — виїхали, розповів Анатолій Резнік.

Що відомо

  • Впродовж 25 квітня армія РФ завдала 75 ударів по правобережній Херсонщині. Застосували 389 снарядів з важкої артилерії, безпілотників та авіації.
  • Вдень 26 квітня російська війська обстріляли Херсонщину. У Станіславі поранений 26-річний чоловік, в районі Антонівського мосту у Херсоні одна людина загинула та поранений іноземний журналіст.

Читайте також

Через посилення російських обстрілів Кізомиса на Херсонщині влада громади вирішила організувати евакуацію людей

У Херсоні встановлять 10 укриттів у місцях найбільшого скупчення людей — Червоний Хрест

Обстріли Кізомиса та Берислава, відбудова Посад-Покровського. 427 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Telegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок