Підозрюваного у підпалі церкви буковинця взяли під варту з можливістю внесення застави

Підозрюваного у підпалі церкви буковинця взяли під варту з можливістю внесення застави

Підозрюваного у підпалі церкви буковинця взяли під варту з можливістю внесення застави
. Спалена церква у селі Мілієве. Фото: Суспільне Чернівці

Чоловіку, який ймовірно підпалив церкву УПЦ МП та магазин у селі Мілієве Чернівецької області, обрали запобіжний захід — тримання під вартою 60 діб з можливістю внести заставу у понад 200 тисяч гривень.

Цю інформацію Суспільному підтвердили у пресслужбі обласної прокуратури.

Раніше 34-річному жителю села Іспас повідомили підозру крадіжці та умисному знищенні майна. Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років та від трьох до десяти років.

За інформацією правоохоронців, 23 квітня чоловік проник до будинку 30-річної односелиці та намагався викрасти у неї гроші. Коли не зміг зламати сейф, втік.

Згодом він проник у приміщення церкви у Мілієвому, пошкодивши вікно. Там підпалив легкозаймисті речі. У результаті пожежа знищила будівлю храму. У коментарі Суспільному речниця нацполіції області Кароліна Маришева повідомила, що чоловік не пояснив свої дії.

Згодом, за даними поліції, чоловік проник до місцевого магазину, викрав гроші з каси, алкогольні та тютюнові вироби, а також картки для поповнення мобільного рахунку. Після цього намагався приховати сліди злочину, тому підпалив дерев’яний стіл у магазині.

Раніше Суспільне розповідало у відео, що про пожежу розповідають очевидці:

Що відомо

  • У селі Мілієве Вижницької громади горіли церква УПЦ МП та магазин. За версією поліції, це був підпал. Ймовірно це зробив 34-річний житель села Іспас. Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом умисного знищення або пошкодження майна. 34-річного чоловіка затримали.
  • Під час пожежі у церкві в селі Мілієве Вижницької громади вогонь знищив покрівлю будівлі, мансардні приміщення та перекриття між поверхами. Площа пожежі склала тисячу квадратних метрів. Травмованих немає.

Читайте Суспільне Чернівці в Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected].

На початок