Буданов розповів про ймовірність повторного наступу на Київ з Білорусі

Буданов розповів про ймовірність повторного наступу на Київ з Білорусі

Буданов розповів про ймовірність повторного наступу на Київ з Білорусі
Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов. УНІАН

Нині не існує жодних загроз повторного наступу на Київ з напрямку Білорусі. Про це повідомив голова української розвідки Кирило Буданов в інтерв'ю РБК-Україна.

За його словами, РФ використовує Білорусь виключно як полігон для підготовки військових, оскільки її власні можливості не дозволяють одночасно тренувати значну кількість військ. А також для певного політичного тиску на західні країни.

"Ви знаєте, я був такий радий, що мені вже десь півроку ніхто це питання не ставив. Бо кожного разу, коли піднімався градус суспільної напруги, до мене всі бігли і казали: "Завтра білоруси атакують, що робити?". Я усім казав: "Ні, вони не атакують". Мені відповідали: "Ні, ви нічого не розумієте". І так було кожного разу. Станом на зараз жодних загроз з того напрямку не існує", — запевнив Буданов.

Що відомо про оборону Київщини

Київ залишається головною метою російської військової агресії. Також Росія намагається посіяти паніку і депресивні настрої серед населення. Про це 1 грудня під час Безпекового форуму заявив столичний голова Віталій Кличко.

Сили і засоби протиповітряної оборони та інші сили і засоби оборони Києва перебувають у постійній бойовій готовності. Про це заявив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Командувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв перевірив готовність підрозділів протиповітряної оборони, яка захищає небо над об’єктами критичної інфраструктури Києва та області.

Довкола Києва та області укріплюють рубежі оборони за допомогою довготривалих вогневих споруд. Як зазначив командувач угруповання сил та засобів оборони Києва генерал-лейтенант Олександр Павлюк, укріплюють основні шляхи ймовірного наступу противника. Також враховують досвід лютневого вторгнення 2022 року.

Читайте також

Без повернення Криму війна не завершиться — Буданов

Буданов назвав "плюси" і "мінуси" розмов про підготовку до українського контрнаступу

На початок