До Херсона з Дніпра прибула регата "Козацький шлях-2020"

До Херсона з Дніпра прибула регата "Козацький шлях-2020"

До Херсона з Дніпра прибула регата "Козацький шлях-2020"
. Світлина: Суспільне Херсон

До Херсона прибули учасники Всеукраїнського спортивного фестивалю "Козацький шлях-2020". Вітрильні яхти розпочали свій шлях 28 червня з Дніпра, у Херсоні ж на головній набережній міста їх зустрічали 3 червня.

Екіпаж яхти "Бриз" - з Дніпра. Саме у них найстаріша яхта, яка бере участь у цій регаті. Її збудовано понад півстоліття тому за зразком німецької яхти 1942 року, розповідає помічниця капітана Марія Єремєєва. 3 липня саме в Херсоні судно закінчило свою мандрівку і повертається до Дніпра.

Член екіпажу яхти "Німбус" Ігор Дринов продовжить шлях до Одеси. В його команді - жителі Запоріжжя та Дніпра:

"Коли ми вийшли з Каховського водосховища, був невеликий шторм, - хоч трохи свіжого повітря ковтнули. Зараз така спека! Сподіваюсь, фінішуємо швидко".

Євген Чумаченко – капітан яхти. Чоловік говорить, що зробив її власноруч:

"Вона створена для складної морської погоди, для вітрів, для будь-яких найскладніших умов. На її будівництво ми витратили п'ять років, але воно того варте. Йдемо в море втретє, потрапляли і в шторм, і в штиль".

На березі екіпажі зустрічали херсонці. В місті команди залишаться на ніч, згодом продовжать шлях до Очакова та Одеси. Цей фестиваль проходить вп’яте, розказує крайовий отаман Херсонського коша Українського козацтва Юрій Білик:

"Вони завжди приходять до нас у день Військово-морського флоту. Потім вони стартували на Голу Пристань на фестиваль "Купальські зорі". На жаль, цього року через карантин фестиваль скасували. Після Голої Пристані вони йдуть на Очаків та Одесу і потім успішно повертаються в Дніпро, де стартували".

До Херсона з Дніпра прибула регата "Козацький шлях-2020"
У регаті беруть участь 18 яхт, є серед них і повністю дитячий екіпаж. Світлина: Суспільне Херсон

Чоловік додає, що цьогоріч у регаті беруть участь 18 яхт. Є навіть повністю дитячий екіпаж.

До участі у регаті хлопці з "Рапсодії" ретельно готувалися не один місяць. Капітан яхти Ігор Чернишев говорить, що в його команді всі – діти. Не зважаючи на це, яхта прийшла не останньою:

"Ці діти – вихованці судномодельного гуртка з Нової Каховки. Ми працюємо вже з 2006 року. Складно було те, що не було вітру - це найскладніше у вітрильному спорті".

До Херсона з Дніпра прибула регата "Козацький шлях-2020"
Маршрут регати: Дніпро - Каховка - Гола Пристань - Очаків - Одеса. Світлина: Суспільне Херсон

Олена Протопопова, Владислав Купрєєв.

На початок