Майже 2 млн витратять на фестиваль "Межа" в Івано-Франківську

Майже 2 млн витратять на фестиваль "Межа" в Івано-Франківську

Майже 2 млн витратять на фестиваль "Межа" в Івано-Франківську
. Unsplash

Фестиваль міських культур "Межа" пройде в Івано-Франківську 10-11-го жовтня. Через карантин фінансування заходу врізали. Бюджет складає один мільйон 981 тисячу гривень. 45% - це гроші з міського бюджету. Решта дає Український культурний фонд.

Сьогодні (третього липня - ред.) на позачерговій сесії міської ради депутати проголосували за співфінансування цього проєкту.

Серед учасників - здебільшого місцеві митці. Про це організатори повідомили на пресконференції.

За словами заступниці керівника проєкту Лесі Качурової, передбачили три сценарії проведення фестивалю залежно від подальшої ситуації з карантином.

Майже 2 млн витраття на фестиваль "Межа" у Франківську. Половина суми - з міського бюджету
Майже 2 млн витраття на фестиваль "Межа" у Франківську. Половина суми - з міського бюджету. Суспільне Карпати

"У нас є план розвитку фестивалю, якщо будуть повністю зняті карантинні обмеження. Адаптивний карантин - це те, що ми зараз бачимо. На випадок жорсткого карантину у нас є третій варіант. Ми переносимо всі події в онлайн", - каже Леся Качурова.

"Межа" - фестиваль-переберія (український автентичний синонім до слова карнавал). Про це другого липня на засіданні виконкому повідомив очільник комунального підприємства “Простір інноваційних креацій “Палац” Володимир Гайдар.

"Така подія в місті ще не відбувалася. Україна завжди асоціюється із сільською культурою, а щодо міських культур є стереотип, що до нас це завезено. Тому ми підняли великий пласт – від заснування міста й до сьогодні – різних зрізи: театральне мистецтво, хореографія, музика, ілюзіоністи, література тощо”, – каже Гайдар.

До слова, цього року День міста в Івано-Франківську відсвяткували не так, як раніше. Вперше святкові заходи проводили у режимі онлайн.

На початок