На Рівненщині через зникле майно судитимуть начальника військового складу

На Рівненщині через зникле майно судитимуть начальника військового складу

На Рівненщині через зникле майно судитимуть начальника військового складу
. Фото ілюстративне, Суспільне

На Рівненщині у військовій частині не дорахувались тепловізійних прицілів та приладів нічного бачення на 2,5 мільйона гривень. Начальника військового складу звинуватили у в недбалому сталенні до служби. Його судиме Костопільский районний суд, повідомили Суспільному у військовій прокуратурі.

У справі йдеться про 39-річного т.в.о. начальника складу військового майна. Нестачу обладнання виявили самі військові, – уточнила Суспільному речниця Військової прокуратури Західного регіону Юлія Галущак.

"Факт нестачі військового майна було виявлено у військовій частині в плані інвентаризації військових цінностей, її керівництво частини проводило торік. Матеріали кримінального провадження та обвинувальний акт скеровано до Костопільського районного суду. Дату час судового засідання ще не призначено," – уточнила Юлія Галущак.

На військовому складі не дорахувались тепловізійних прицілів, тепловізійного бінокуляра й приладів нічного бачення, загалом – на 2,5 мільйони гривень. Розслідувало справу Державне бюро розслідувань. Там з'ясували, що з вересня по листопад 2018-го завсклад буцімто через недбалість порушив правила зберігання майна й воно зникло.

Про яку саме військову частину на Рівненщині та кількість зниклих приладів – у військовій прокуратурі повідомити не можуть. Саме у військовій частині просили й уточнювати, чи звільнений і чи затриманий начальник складу, який йде під суд.

За недбале сталення до військової служби в умовах особливого періоду військовослужбовець може потрапити за грати від 5 до 7 років.

Суспільне намагається отримати коментарі з цього приводу в ОК "Захід", в чиєму підпорядкуванні перебуває згадана військова частина. Готове також озвучити позицію обвинуваченого, якщо він чи його захист зв'яжеться з редакцією в будь-який зручний спосіб.

Читайте також

  • Продаж обладнання: на Рівненщині ДБР затримало військових
  • Військовий хотів продати у Рівному російські патрони й метамфетамін, – СБУ
  • СБУ на полігоні затримала військового на продажі вибухівки, – джерело
На початок