300 тисяч гривень за зруйнований будинок. Прикарпатцям компенсують збитки від повені

300 тисяч гривень за зруйнований будинок. Прикарпатцям компенсують збитки від повені

300 тисяч гривень за зруйнований будинок. Прикарпатцям компенсують збитки від повені
. Суспільне Карпати

200 тисяч гривень за кожного загиблого члена родини під час негоди та 300 тисяч за зруйнований будинок - таку компенсацію отримають прикарпатці від держави за збитки від повені. Про це на брифінгу повідомив голова Івано-Франківської облдержадміністрації Віталій Федорів.

За його словами, гроші люди отримають до кінця наступного тижня. Другого липня уряд ухвалив розпорядження про виділення грошей з резервного фонду Держбюджету. Для компенсацій людям Прикарпаття отримало 480 мільйонів гривень.

Віталій Федорів повідомив, що уся сума вже надійшла на казначейський рахунок області.

"Першочергово гроші будемо виплачувати людям, які найбільше постраждали під час повені чи втратили членів родини. Зокрема, матеріальна грошова допомога буде надана сім’ям загиблих у розмірі 200 тисяч гривень за кожного члена родини, по 300 тисяч гривень отримають власники житлових будиків, які повністю зруйновані", - сказав Віталій Федорів.

Родини, які відселені з помешкань, що підлягають капітальному ремонту матимуть 50 тисяч гривень на сім’ю. Грошову допомогу нададуть також сім’ям, житлові будинки яких пошкоджені повінню – 20 тисяч гривень.

До шостого липня в облдержадміністрації мають уточнити списки постраждалих.

Голова ОДА провів нараду з керівниками районів та ОТГ. Їх попросив додатково провести обстеження і провести перевірку по будинках. Після цього провести районні комісії з надзвичайних ситуацій і остаточно затвердити списки.

"До кінця наступного тижня на рахунках людей, які постраждали від повені, мають бути кошти", - додав Віталій Федорів.

Що відомо

На початок