У Києві попрощалися із загиблим на війні екснардепом Олегом Барною

У Києві попрощалися із загиблим на війні екснардепом Олегом Барною

У Києві попрощалися із загиблим на війні екснардепом Олегом Барною
Церемонія прощання з загиблими на війні екснардепом Олегом Барною та його побратимом. Київ. 21 квітня 2023р. . Фото: Дар'я Григоренко / Суспільне

У Києві сьогодні, 21 квітня, попрощалися загиблими на війні народним депутатом Верховної Ради 8 скликання Олегом Барною та його побратимом Валерієм Дороховим. Служба за загиблими бійцями відбулася у Михайлівському Золотоверхому соборі. Опісля — церемонія прощання на Майдані Незалежності, повідомляє кореспондентка Суспільного Дар'я Григоренко.

Віддати шану загиблим прийшли десятки їхніх родичів, друзів, побратимів і колег. Серед присутніх депутати фракції та п'ятий президент Петро Порошенко з дружиною.

Прощання з нардепом Олегом Барною
П'ятий президент Петро Порошенко, його дружина Марина та інші народні депутати на церемонії прощання з загиблими на війні екснардепом Олегом Барною та його побратимом. Київ. 21 квітня 2023р. Фото: Дар'я Григоренко / Суспільне

Як розповіла депутатка від "Європейської солідарності" Ірина Геращенко, Олег Барна найбільше мріяв про перемогу України та про поїздку до Сполучених Штатів Америки.

"У Олега була велика мрія про перемогу — це головна мрія. У нього була мрія про Україну в ЄС і НАТО. І в нього були земні мрії. Він мені казав: "Іринко, я хочу поїхати у відрядження в Америку". Я всі ці дні думаю: Америко, наші дорогі партнери, скільки ви ще маєте допомогти нам, для того, щоб у нас було більше зброї, більше техніки, щоб у нас було все те, що допоможе нашим відчайдухам перемогти", — сказала Ірина Геращенко.

Прощання з загиблим Олегом Барною
Церемонія прощання на Майдані Незалежності з загиблими на війні екснардепом Олегом Барною та його побратимом. Київ. 21 квітня 2023р. Фото: Дар'я Григоренко / Суспільне

Дружина Олега Барни Ольга розповіла, що її чоловік був непростою людиною і завжди гідно виходив із найскладніших ситуацій.

"І коли нам сказали, що з ним втратився зв'язок, то я навіть ні на хвилину не сумнівалася, що він видряпається. Бо він дуже міцно тримався за цю землю, за цю країну, яку найбільше любив. Він завжди говорив: "Я люблю вас всіх, але Украхну найбільше". І це були не просто слова, це були вчинки. Він був людиною дії та слова, яка не оглядалася на те, що скажуть про нього інші", — згадує Ольга Василівна.

Що відомо про Олега Барну

Олег Барна народився 18 квітня 1967 року в селі Нагірянка Чортківського району в родині вчителів. За освітою був менеджер системи освіти та юрист. Барна був народним депутатом восьмого скликання від "Блоку Петра Порошенка" (нині "Європейська солідарність").

Брав участь у студентському голодуванні у Києві, відомому як "Революція на граніті". Активний учасник Євромайдану в Чортківському районі на Тернопільщині та у Києві. Отримав поранення в голову та вибите праве плече під час протистоянь 18 лютого 2014 року в Маріїнському парку.

У липні 2014 року добровольцем пішов у ЗСУ в зону АТО, боєць 128-мої окремої гірськопіхотної бригади, командир мінометного розрахунку. З початком російського вторгнення в Україну 2022 року пішов добровольцем у військкомат, а з 25 лютого був зарахований на посаду командира гранатометного відділення. Був сержантом у 68-й окремій єгерській бригаді ім. Олекси Довбуша.

Відомим Барна став 11 грудня 2015 року, коли спробував винести з трибуни парламенту тодішнього прем’єра Арсенія Яценюка. За цей вчинок нардепа виключили із БПП, але 29 березня 2016 року повернули.

Як повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський, Олег Барна загинув 17 квітня. Пресофіцер 68-ої окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша Мирослав Семенюк повідомив Суспільному, що офіційно Барна не вважається загиблим, тому що тіло ще не евакуювали з поля бою.

Читайте також

Атака Києва дронами, Канада виділила Україні близько 29 млн доларів. 422 день війни. Онлайн

На початок