"Дали можливість проявити себе". Прем'єр пояснив призначення Шкарлета у Міносвіти

"Дали можливість проявити себе". Прем'єр пояснив призначення Шкарлета у Міносвіти

"Дали можливість проявити себе". Прем'єр пояснив призначення Шкарлета у Міносвіти
.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що призначення Сергія Шкарлета тимчасовим виконувачем обов'язків міністра освіти і науки є це своєрідним випробувальним терміном для нього.

"Вважаю, що пана Шкарлета ми фактично призначили з можливістю проявити себе протягом наступних декількох місяців і це своєрідний випробувальний термін. З такою позицією погоджується значна кількість народних депутатів", - сказав він з трибуни парламенту під час години запитань до уряду 3 липня.

За його словами, 2 липня новий очільник Міносвіти був на парламентському комітеті з питань освіти, де представив своє бачення першочергових кроків на 2020 рік, що, на думку прем'єра, є позитивним кроком.

"Тепер ще треба показати вміння реалізовувати те, що написано. Так само вважаю важливим те, що презентація відбулася перед комітетом Верховної ради, адже, як я вже казав, співпраця з парламентом, це пріоритет для кожного з міністрів. Крім того таке спілкування для пана Шкарлета - можливість розвіяти міфи чи спекуляції, які відбуваються навколо його призначення", - заявив Шмигаль.

За його словами, він бачить "дуже багато позитивних речей" у програмі, яку представив т.в.о. міністра освіти і науки. Зокрема, там є великий блок, який стосується науки і інновацій.

"Бо інколи ми забуваємо, що це не тільки міністерство освіти, а ще і міністерство науки, і міністерство інновацій. Бачимо, що є хороші пропозиції щодо інструментів фінансування, сприяння створення центрів наукових розробок в Україні. Адже важливо конкурувати не лише на стадії виробництва, а й на стадії розробок. У нас колосальний науковий потенціал, який необхідно розвивати", - зазначив керівник уряду.

На питання депутатів щодо звинувачень у плагіаті щодо Шкарлета, Шмигаль відповів, що у Кабміні проводять розслідування і про плагіат треба говорити, "коли є докази, а не голослівні заяви". Тож він попросив дочекатися результатів розслідування, яке пообіцяв згодом представити разом зі Шкарлетом.

Що відомо

  • 25 червня уряд призначив "ексрегіонала" і ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета заступником міністра освіти та науки та виконувачем обов'язків міністра освіти і науки України.
  • Четверо з шести заступників міністра освіти та державний секретар Міністерства освіти і науки пішли з посад відразу після призначення нового тимчасового очільника відомства.
  • 4 червня ексочільниця МОН Ганна Новосад в Facebook звинуватила Шкарлета в плагіаті наукових робіт. Сам Шкарлет звинувачення відкидає.
  • У низці регіонів пройшли акції проти призначення Шкарлета очільником МОН. Зокрема, на акції вийшли молодіжні організації в Одесі, Тернополі, Дніпрі, Львові, Чернівцях.
На початок