Приходять по здоров’я: у Черкасах безоплатно проводять фізкультуру для пенсіонерів

Приходять по здоров’я: у Черкасах безоплатно проводять фізкультуру для пенсіонерів

Приходять по здоров’я: у Черкасах безоплатно проводять фізкультуру для пенсіонерів
. Суспільне Черкаси

Безоплатні заняття з оздоровчої та лікувальної фізкультури, йоги, стретчингу і вправи на тренажерах проводять для пенсіонерів. Середній вік відвідувачів – 70 років. Про це розповіла Суспільному фахівчиня фізичної реабілітації черкаського терцентру Наталія Брилаха.

Перед заняттям на тренажерах – 10-хвинна розминка. Спочатку вправи на руки, а вже далі на розігрів суглобів ніг. Потім відвідувачі розміщуються по станціях. Тренерка Наталія показує, яким пенсіонери надають перевагу.

"Люблять силовий і дуже люблять Бубновського", – розповіла фахівчиня фізичної реабілітації черкаського терцентру Наталія Брилаха.

Люди приходять по здоров’я: у Черкасах безоплатно проводять фізкультуру для пенсіонерів
Суспільне Черкаси

76-річна Маргарита Матвієнко розпочинає роботу із гантелями і продовжує вправи на шведській стінці. Займається тут тричі на тиждень.

"Я дуже схудла. І на 14 поверх, коли відключають ліфт, мені дуже часто доводиться підійматися", – розповіла відвідувачка Маргарита Матвієнко.

Наталія Тодиш не відходить від тренажера Бубновського.

"Мені дуже подобається займатися спортом. Я ходжу і на ЛФК, і на розтяжку. Тричі на ЛФК, виходить, і два рази на розтяжку. Вона дуже ввічлива і вона поправить, завжди скаже, як правильно дихати та робити", – сказала відвідувачка Наталія Тодиш.

Люди приходять по здоров’я: у Черкасах безоплатно проводять фізкультуру для пенсіонерів
Суспільне Черкаси

Мова про фахівчиню фізичної реабілітації терцентру Наталію Брилаху. Вона проводить заняття із різних видів фізичної активності. Мета, каже, одна – бути здоровими.

"У нас таких груп п’ять. Групи є з вільним доступом, можна приєднатися у будь-який момент, єдина – мають бути вільні місця. Ми враховуємо вік і враховуємо супутні захворювання. Начебто фізкультура одна і та ж, але у деяких групах є свої відмінності", – сказала фахівчиня фізичної реабілітації Наталія Брилаха.

Займається у терцентрі щодня протягом семи років, розповідає 64-річна Тамара Суслова. І почувається набагато здоровішою.

"Займаємося бальними танцями, займаюся аеробікою, лікувальною фізкультурою. Коли щось пропускаю, відразу відчуваю. Це робота над собою, вдома неможливо це все робити", – розповіла відвідувачка Тамара Суслова.

Люди приходять по здоров’я: у Черкасах безоплатно проводять фізкультуру для пенсіонерів
Суспільне Черкаси

Займатися у територіальному центрі можуть пенсіонери та повнолітні люди з інвалідністю, розповідає завідувачка відділення денного перебування Людмила Матвієнко:

"Тренажерний зал, фізкультура, будь-які фізичні вправи мають попит. І навіть люди, які вперше прийшли сюди до нас, займатися спортом, то в цей час, коли вони у нас займалися, вони до свого лікаря не ходили, це їхні слова передані", – розповіла завідувачка відділення денного перебування Людмила Матвієнко.

Охочих займатися – черга три сотні осіб, додає пані Людмила.

"Одні і ті самі не можуть ходити пів року чи чотири місяці, тому розбиваємо, щоб хоча б група походила два місяці, щоб вона отримала певний результат", – розповіла завідувачка відділення денного перебування.

Після фізичних занять для відвідувачів готує трав’яний чай медсестра Наталія Масловська.

"Заварюю я із м’яти, меліси, шовковиці, липи, чорнобривці ще кидаємо. Він більш такий оздоровчий, для імунітету, для тонусу", – розповіла медсестра Наталія Масловська.

Маєте новину про події з життя на Черкащині? Надсилайте сюди

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

Читайте також

На початок