В ЮНЕСКО косівську кераміку визнали нематеріальною спадщиною людства

В ЮНЕСКО косівську кераміку визнали нематеріальною спадщиною людства

В ЮНЕСКО косівську кераміку визнали нематеріальною спадщиною людства
.

Організація Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) на 14 Міжурядовому комітеті з охорони нематеріальної культурної спадщини в колумбійскій столиці Боготі внесла косівську розписну кераміку до списку нематеріальної спадщини людства.

"Традиція косівської розписної кераміки щойно занесена до списку нематеріальної спадщини. Вітаємо, Україно!", - написала організація у своєму Twitter.

Ексміністр культури Євген Ніщук на своій сторінці у Facebook привітав усіх причетних до роботи над номінаційним дос'є та висловив сподівання, що наступною номінацією стане кримськотатарський орнамент "орнек". Крім того, він окремо відзначив внесок професійної художниці та мистецтвознавиці Марії Гринюк, яка також перебувала на засіданні в Боготі.

Як відомо, Організація Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури або ЮНЕСКО (англ. United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization, UNESCO) — міжнародна організація, спеціалізована установа Організації Об'єднаних Націй, що сприяє ліквідації неписьменності, підготовці національних кадрів, розвитку національної культури, охороні пам'яток культури при співпраці держав-членів у галузі освіти, науки і культури.

На початок