"Ми веземо людям ту допомогу, яку вони потребують": як двоє херсонців стали волонтерами

"Ми веземо людям ту допомогу, яку вони потребують": як двоє херсонців стали волонтерами

Ексклюзивно
"Ми веземо людям ту допомогу, яку вони потребують": як двоє херсонців стали волонтерами
. Скринька, в якій лежать зібрані гроші на допомогу ЗСУ Фото: Суспільне Херсон

Херсонські волонтери, які виїхали з окупації, приєднались до одеського волонтерського центру. Тепер разом допомагають мирним жителям та військовим на Херсонщині.

Херсонець Валерій Кисляков приніс гроші, які збирав разом з друзями для військових на Херсонському напрямку. Його батько брав участь у боях за звільнення Херсона.

"Ми зробили такий блокпост, зупиняли машини і просили по п'ять, по дві грн на ЗСУ. Нам давали по 100, по 50, по 20. Мій тато був одним з тих, хто звільняв Херсон. Не бачив його пів року десь. Він приїхав на вихідні", розповів хлопець.

сюжет баклажов
Волонтер Роман Баклажов вантажить гуманітарну допомогу для жителів Херсонщини, 20 квітня 2023 Фото: Суспільне Херсон

Волонтер Роман Баклажов раз на тиждень возить допомогу на деокуповане правобережжя. Херсонець допомагав людям під час окупації, пройшов через полон російських військових. Після виїзду на підконтрольну територію, продовжив займатись волонтерством.

"Дар’ївська громада, область, потребує генераторів, свічки, ліки. Тому що частина Херсонської області, яка деокупована, залишилася без світла ще з минулого року. Зараз до Дар’ївської громади ми веземо драбину, акумулятори, інструменти, щоб там могли працювати. Вони хочуть створити мобільну бригаду, виїжджати ремонтувати дахи і все інше", говорить волонтер.

Близько місяця Роман співпрацює з одеським благодійним фондом "Ми з України люди вільні". За словами директора фонду Олександра Лимара, волонтери почали допомагати Херсону одразу після деокупації.

"Коли перший раз ми їхали на Херсон просто везли гуманітарну допомогу, їжу. Ми знали, що деокуповані території і привезли туди гуманітарну допомогу. Роман допомагає організовувати і разом з нами допомагає, їздить, возить допомогу. У нього там знаходяться штаби", розповів директор фонду.

На правобережжя Херсонщини волонтери везуть їжу, одяг, свічки та генератори, розказав Лимар.

Читайте також

Біля знищеного будинку, але з мрією про мир. Жителька Посад-Покровського розповіла свою історію

Військові РФ мінують лівобережжя Херсонщини — Генштаб

Розміновують поля, щоб фермери могли відновити роботу: як на Херсонщині працює зведений загін Нацгвардії України

Обстріли Херсона та Берислава, пошкоджені автобуси та амбулаторія. 421 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Telegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок