ППО не працювало — Ігнат про спалах над Києвом

ППО не працювало — Ігнат про спалах над Києвом

Речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат
. Речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат, фото: скріншот відео Media Center Ukraine

Як повідомив Суспільному речник Повітряних Сил Юрій Ігнат зранку 20 квітня, коментуючи нічний спалах у небі над Києвом, ППО тоді не працювало.

Відповідаючи на запитання, чому Повітряні Сили вказали у себе на сторінці в Телеграм "уточнюється", Ігнат сказав: "Нам почали приписувати космічні тарілки...хтось має про це уточнити, але не ми".

Перед цим речник Повітряних Сил прокоментував ситуацію у небі над Києвом в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

"Ці кадри, які ви показуєте, це мабуть завтра вже буде точно прокоментовано. Що це саме було. Чи це було якесь небесне тіло чи це був якийсь уламок супутника, метеорита чи щось інше, якась інша аномалія. На то є спеціалісти. Повітряні сили займаються дещо іншими речами. Ми збиваємо повітряні цілі, які атакують Україну. На Київщині не було зафіксовано атак противника цього разу", — сказав Ігнат.

Що відомо про спалах у небі над Києвом

Вночі у небі над Київщиною виявили повітряну ціль, через що була оголошена повітряна тривога. Спершу у КМВА заявили, що це було падіння космічного супутника NASA, але у Повітряних Силах цю інформацію не підтвердили. Згодом у Повітряних Силах повідомили, що, за попередньою інформацією, спалахи на Києвом пов’язані із падінням супутника чи метеорита. Ексрадник голови Державного космічного агенства Колесник у коментарі Суспільному сказав, що версія про супутник малоймовірна і припустив, що це міг бути метеорит або інший об'єкт.

Роб Маргетта з офісу зв'язку NASA повідомив журналістам, що спалах у небі над Києвом близько 22:00 19 квітня не пов’язаний із падінням супутника американського космічного агентства NASA, який у той момент перебував на орбіті.

Жителі Києва та області ввечері 19 квітня спостерігали у небі яскравий зелений спалах. Після цього було оголошено сигнал повітряної тривоги.

Читайте також

Імовірне падіння метеорита на Київщині, Україна отримає нову допомогу від США. 421 день війни. Онлайн

Імовірно, міг бути метеорит: що відомо про об'єкт, який зафіксували у небі над Київщиною

NASA: спалах у небі над Києвом не пов’язаний із падінням супутника

На початок