Окупанти завдали 3 ракетних і 57 авіаційних ударів за добу, застосували 26 "Шахедів" — Генштаб ЗСУ

Окупанти завдали 3 ракетних і 57 авіаційних ударів за добу, застосували 26 "Шахедів" — Генштаб ЗСУ

Наслідки обстрілу Запоріжжя 18 квітня 2023 р.
. Наслідки обстрілу Запоріжжя 18 квітня 2023 р. Фото: AP Photo/Kateryna Klochko

Протягом минулої доби окупанти завдали 3 ракетних та 57 авіаційних ударів, зокрема, застосували 26 БпЛА типу “Шахед-136”. 21 з них знищено українськими захисниками. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 20 квітня.

Також російські військові здійснили 69 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

На фронті військо РФ продовжує наступати на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Протягом минулої доби, на цих ділянках фронту підрозділи сил оборони України відбили понад 55 атак окупантів. Найзапекліші бої йдуть за Бахмут та Мар’їнку.

Яка ситуація на фронті на війні в Україні

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Триває комплексна перевірка бойової готовності збройних сил Республіки Білорусь.

Протягом минулої доби окупанти обстріляли населені пункти Шалигине, Бояро-Лежачі, Іскрисківщина, Білопілля, Волфине, Катеринівка та Кіндратівка Сумської області, а також Стрілеча, Огірцеве, Вовчанськ, Петропавлівка, Караїчне, Землянки, Устинівка та Одрадне на Харківщині.

На Куп’янському напрямку російських обстрілів зазнали Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне та Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку окупанти намагалися покращити тактичне положення, безуспішно наступали в районах південної околиці населеного пункту Кремінна та Серебрянського лісництва. Артилерійських обстрілів зазнали Стельмахівка, Невське, Діброва, Кузьмине і Білогорівка Луганської області та Іванівка, Торське, Верхньокам’янське і Спірне на Донеччині.

На Бахмутському напрямку військо РФ продовжує наступати. Тривають важкі бої за Бахмут. Протягом минулої доби українські захисники відбили атаки росіян в районі населеного пункту Хромове. Від російських обстрілів постраждали Федорівка, Васюківка, Міньківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Ступочки, Предтечине, Костянтинівка, Дружківка, Олександро-Шультине, Біла Гора, Дружба та Залізне Донецької області.

На Авдіївському напрямку російські військові наступали в районах Авдіївки, Водяного та Первомайського, успіху не мали. Обстріляли, зокрема, Новокалинове, Авдіївку, Тоненьке, Сєверне, Нетайлове, Первомайське та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку минулої доби українські захисники відбили численні атаки окупантів у районах населених пунктів Мар’їнка та Побєда. Російських обстрілів зазнали Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку військо РФ безуспішно наступало у напрямку Вугледара. Обстріляло Новоукраїнку, Пречистівку та Велику Новосілку Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти продовжують оборонятися. Протягом доби військо РФ обстріляло понад 35 населених пунктів. Серед них — Ольгівське, Малинівка, Оріхів, Новоданилівка та Новоандріївка Запорізької області; Дудчани, Качкарівка, Зміївка, Іванівка, Інженерне і Дніпровське Херсонської області та місто Херсон.

Що відомо про ситуацію в окупаційному війську

За даними Генштабу ЗСУ, в підрозділах російського “добровольчого” формування “Невський”, які беруть участь в бойових діях на Донеччині, російські військовослужбовці мають низький рівень морально-психологічного стану. Серед причин — великі втрати в живій силі під час бойових дій, несвоєчасне забезпечення окупантів боєприпасами, невизначеність із термінами поповнення особового складу підрозділів, що зазнали бойових втрат. Збільшується кількість охочих залишити свої підрозділи та вибути з районів ведення бойових дій до Російської Федерації.

В населеному пункті Ізюмівка на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим близько 400 військовослужбовців строкової служби російських окупаційних військ, які розквартировані на базі відпочинку “Долина Скіфів”, плануються до переміщення на оборонні позиції в районі населеного пункту Володимирівка Автономної Республіки Крим.

Читайте також

Імовірне падіння метеорита на Київщині, Україна отримає нову допомогу від США. 421 день війни. Онлайн

На початок