З 39 пошкоджених об'єктів у медзакладах Сумщини повністю відновлені 10 – Олена Бойко

З 39 пошкоджених об'єктів у медзакладах Сумщини повністю відновлені 10 – Олена Бойко

З 39 пошкоджених об'єктів у медзакладах Сумщини повністю відновлені 10 – Олена Бойко
. Зруйнована амбулаторія у Хотінській громаді, грудень 2022 року/Фото: Сумська ОВА

Внаслідок обстрілів території Сумщини пошкоджено 39 об’єктів у 26 закладах охорони здоров’я області. Наразі повністю відновлено – 10 об’єктів медичної галузі, частково відновлено – 13. Про це повідомила заступниця голови ОВА Олена Бойко.

З 39 пошкоджених обєктів у медзакладах Сумщини повністю відновлено 10 – Олена Бойко
Зруйноване приміщення лікарні у Великій Писарівці внаслідок обстрілу, листопад 2022 року/Фото:Суспільне Суми

За її інформацією, повністю зруйновано 2 амбулаторії та 1 фельдшерсько-акушерський пункт. Значних руйнувань зазнали 6 будівель.

Що відомо

  • Станом на 20 травня 2022 року в Сумській області налічували 11 пошкоджених медичних закладів, ще 2 заклади зруйновані. За попередніми підрахунками, збитки від руйнування лікарень тоді складали 60 мільйонів гривень, а пошкоджених закладів охорони здоров’я – 13 мільйонів гривень.
  • У березні 2022 року внаслідок прямого влучання снаряда, випущеного армією РФ, амбулаторія в селі Хухра (Чернеччинська громада) була зруйнована. Компанія Rolls-Royce погодилася виділити кошти на відновлення амбулаторії.
  • 6 грудня 2022 року через обстріл зі сторони РФ у Хотінській громаді зруйнували амбулаторію. По амбулаторії випустили 13 мін та 4 снаряди із САУ. Вогонь спалив все всередині, від частини будівлі не лишилося ні стін, ні даху, повідомив тодішній очільник Сумської ОВА Дмитро Живицький.
  • 9 вересня 2022 року російські військові здійснили авіаудар по лікарні Великописарівської громади на Сумщині. Пряме потрапляння ракети було у терапевтичне відділення.
  • Хірургічне відділення у Великій Писарівці планували переселити в новіше приміщення. Але через авіаудар російських військових по терапевтичному – внесли корективи. Оновлене відділення на майже 30 ліжок відкрили у листопаді 2022 року.
  • У Есманьській громаді 23 грудня 2022 року обстріли пошкодили будівлю сільського фельдшерсько-акушерського пункту.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок